Güncel

Halkın Hukuk Bürosu: Ölüm orucundaki Sibel Balaç yeniden cezaevine gönderildi

Halkın Hukuk Bürosu Ölüm orucundaki Sibel Balaç'ın yeniden cezaevine gönderildiğini açıkladı.

26 Eylül 2022 Saat: 09:34
Halkın Hukuk Bürosu: Ölüm orucundaki Sibel Balaç yeniden cezaevine gönderildi
Halkın Hukuk Bürosu: Ölüm orucundaki Sibel Balaç yeniden cezaevine gönderildi

Halkın Hukuk Bürosu, adil yargılanma, hasta tutukluların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerinin sona ermesi talepleriyle 29 Aralık 2021 tarihinde ölüm orucuna başlayan ve 9 Eylül’de Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’ne sevk edilen Sibel Balaç’ın tekrar Bakırköy Kapalı Cezaevi’ne gönderildiğini açıkladı.

"DERHAL TAHLİYE EDİN"

Hangi koğuşta tutulduğu bilgisine henüz ulaşılamayan Balaç hakkında Twitter’dan bilgilendirme yapan Halkın Hukuk Bürosu, “Hakkında "tek başına kalamaz" raporu olan müvekkilimizi tek başına tutuyorsanız suç işliyorsunuz. Müvekkilimizi derhal tahliye edin” çağrısı yaptı.

ANNESİNE İZİN VERİLMEDİ

9 Eylül’de Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’ne sevk edilen Sibel Balaç, bu sabah saatlerinde hastaneden ambulansla çıkarılmış, avukatlarına İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü bilgisi verilmişti, Balaç’ın müdafiliğini üstlenen Halkın Hukuk Bürosu Twitter’dan yaptığı açıklamada refakatçisi olan annesi Nuray Balaç’ın, Sibel Balaç ile gitmesine izin verilmediği belirtilmişti. Halkın Hukuk Bürosu yaptığı açıklamada "Müvekkilimiz Sibel Balaç bu sabah saat 9 buçuk civarında Dışkapı Yıldırım Bayezit Hastanesinden çıkarılarak ambulansla götürülmüş, refakatçisi olan annesinin müvekkilimizle gitmesine izin verilmemiştir. Tarafımıza sözlü olarak İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildiği söylenmiş ancak şu ana kadar müvekkilimizin nerede olduğu tespit edilememiştir. Müvekkilimiz tek başına ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda değildir. Nitekim sağlık kurulu raporunda da ‘hayatını tek başına idame ettiremez’ denilmiştir. Sibel Balaç Serbest Bırakılsın.” paylaşımı yapmıştı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız