Güncel

Halkın Hukuk Bürosu: Yıldırım’a işkence yapmaktan vazgeçin

İSTANBUL – Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlayan müvekkilleri Gökhan Yıldırım’ın hastane raporunda geçen ‘günlük 800 kalori aldığı’ iddiasının asılsız olduğu aktaran Halkın Hukuk Bürosu, “Yıldırım’a işkence yapmaktan vazgeçin” dedi.

30 Ağustos 2022 Saat: 09:23
Halkın Hukuk Bürosu: Yıldırım’a işkence yapmaktan vazgeçin
Halkın Hukuk Bürosu: Yıldırım’a işkence yapmaktan vazgeçin

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlayan ve isteği dışında 19 gündür Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde bulunan müvekkilleri Gökhan Yıldırım’a yönelik iddialara ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Adil yargılanma hakkı için 248 gündür müvekkilleri Yıldırım’ın ölüm orucunda olduğu hatırlatılan açıklamada, Yıldırım hakkında 24.08.2022 tarihinde düzenlenen sağlık kurulu raporunun bugün öğrenildiği aktarıldı.

‘ATK VE ADALET BAKANI BİLİYOR’

Açıklamada, Türk Tabipler Birliği (TTB) disiplin yönetmeliğine göre suç içeren ifadelere yer verildiği aktarılarak devamında şunlar aktarıldı: “Tekirdağ Şehir Hastanesi 25.08.2022 tarihli 3’üncü raporunda Gökhan Yıldırım’ın ‘günlük 800 kalori aldığı’ yalanını söylemiştir. Rapora göre Gökhan, kraker-bal-çikolata tüketmektedir. Kullandığı bütün malzemeler Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesi’nden gönderilen Gökhan Yıldırım’ın bu besinleri tüketmediğini Adalet Bakanlığı biliyor. Adalet Bakanlığına bağlı Adli Tıp Kurumu biliyor. Camdan bir fanusun içinde tutulan Gökhan Yıldırım’ın kraker yemediğini Tekirdağ Şehir Hastanesi yönetimi, doktorları da biliyor. Ancak bu bilgi onları bu yalanı söylemekten alıkoymuyor.”

HUKUKA AYKIRI RAPOR

Raporun sonuç kısmına değinilen açıklamada, “‘Kişinin Klinik Takibindeki Vasıf Değişikliği nedeni İle yeniden değerlendirilmiş, Rehabilitasyon Tipi Ceza İnfaz Kurumunda takibi uygun görülmüş olup kesin kararın Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından Verilmesine kanaat getirilmiştir. Tekirdağ Hastanesi Sağlık Kurulu tarafından hazırlanan bu raporda, 16 Ağustos tarihinde düzenlenen raporda belirtilen ‘R Tipi Hapishaneye’ sevki talebi yeniden tekrar edilmiştir. Her yönden hukuka aykırı düzenlenen bu raporu düzenleyen hekimler açık bir şekilde TBB disiplin yönetmeliğinin gerçeğe uymayan rapor ve/veya belge vermek, disiplin suçunu işlemişlerdir” diye belirtildi.

‘HEKİMLER AĞIZ DEĞİŞTİRİYOR’

Müvekkilleri Gökhan Yıldırım’ın açlık grevindeyken ‘Su, Şeker, Tuz ve B vitamininden’ başka bir şey almadığı belirtilen açıklamada şu çağrıda bulunuldu: “Buna rağmen raporu düzenleyen hekimler açık bir şekilde müvekkilimize iftira atmışlar ve 19 Aralık katliamı öncesi yalanlarından olan ‘yiyorlar’ yalanına sarılmışlardır. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde çalışan hekimler gerçeğe aykırı rapor düzenleyerek ne yapmaya çalışmaktadır? Müvekkilimizi zorla yoğun bakımda tutarak ömründen yiyen bu hekimler, düzenledikleri son raporla açıkça yalan söylemiştir. Müvekkilimiz hakkında 9 Ağustos 2022 tarihinde düzenledikleri raporda ‘tahliye edilmesi uygundur, infazı ertelenmelidir’ diyen bu hekimleri; gerçeklere davet ediyoruz. Korkmayın! Yalana sarılmanıza gerek yok! Gerçekleri yazın! Durumu daha da kötüleşen müvekkilimize işkence yapmaktan vazgeçin.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız