Siyaset

Halktan yana anayasa yapmazlar

Birleşik HAZİRAN Hareketi İstanbul buluşması Şişli Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

4 Ocak 2016 Saat: 09:27
Halktan yana anayasa yapmazlar
Halktan yana anayasa yapmazlar

"Omuz ver! Değişmez görüneni değiştirelim, Yıkılmaz sanılanı yıkalım, Kurulmaz denileni kuralım” çağrısıyla yapılan etkinliğe ilgi büyüktü. Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyeleri Alper Taş ile Burak Yücel’in yanı sıra Şişecam işçilerinin de konuşma yaptığı etkinlikte Adalılar ve Heyula müzik grupları birer dinleti sundu. HAZİRAN'ın bir yıllık sürecini değerlendiren Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş, Haziran Hareketi’nin bütün solun iyiliğini isteyenlerin hareketi olduğunu kaydederek, “Gezi’nin izinde yürüyen bir hareket olarak sosyalistleri, sosyal demokratları kapsayan bir hareketi büyütmeliyiz. Necip Fazıllara karşı Nazımların sözünü bu topraklarda hâkim kılmalıyız” dedi.

Halktan yana anayasa yapmazlar

Taş şöyle konuştu: “Haziran Hareketi’nin en temel felsefesi mahalle meclisleri. Mahalle meclislerinin büyütülmesi HAZİRAN’ın büyütülmesi demektir. AKP klasik bir sağ parti değil o nedenle seçimle gitmesi söz konusu değil. Bu yüzden halk hareketini büyütmek sokağı seçenek haline getirmek gerekiyor. Gericiliğe karşı halkın kendi sözünü ve eylemini ürettiği alanları yaratmamız gerekiyor. En önemli görevimiz bu.” Haziran Türkiye Yürütme Kurulu üyesi Burak Yücel ise “Omuz Ver” kampanyasının dört temel başlığını şöyle özetledi:" Birinci başlığımız Anayasa ve başkanlık tartışmaları. HAZİRAN nasıl bir tavır alacak konusu önemli. AKP’nin halktan yana anayasa yapması eşyanın tabiatına aykırıdır. AKP’den demokratik bir anayasa bekleyecek kadar aklımızı kaybetmedik. Dolayısıyla güçlü bir hayır cevabını örgütlemeye çalışacağız. Buna başkanlık da dahil.

İkinci eksenimiz emek ve emeğe dönük saldırılar. Buna karşı etkin bir politika yürüteceğiz. Sömürüye ve işçilerin katledilmesine karşı güçlü bir ses çıkaracağız.

Anti emperyalist mücadele

Üçüncü başlığımız savaş ve emperyalizm meselesi. Milliyetçi propagandayla halkları birbirine düşman etmek isteyen bir iktidar anlayışı var. HAZİRAN’ın görevlerinden biri halkların kardeşliğinden yana olarak anti -emperyalist bir mücadeleyi örgütlemektir. Bu amaçla tüm halkları omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz.

Dördüncü başlığımız gericiliğe karşı etkin mücadeledir. AKP’nin gericiliği derinleştirme noktasındaki hamlelerine halkın geniş ama örgütsüz bir tepkisi var. HAZİRAN gericiliğe karşı gerçek bir laiklik mücadelesi için kolları sıvamalıdır."

 Etkinlik, Şişecam işçilerinin konuşması, Adalılar ve Heyula gruplarının müzik dinletisi ardından son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız