Güncel

Hapishanelerde hak ihlalleri arttı

Hapishanelerde artan hak ihlalleri üzerine MED TUHAD-FED yazılı bir açıklamayla duyarlılık çağrısı yaptı.

15 Ekim 2021 Saat: 13:16
Hapishanelerde hak ihlalleri arttı
Hapishanelerde hak ihlalleri arttı

MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), hapishanelerde artan hak ihallerine dikkat çekerek, duyarlılık çağrısında bulunduğu bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada OHAL süreci ve ardından pandemi bahanesiyle artan hak ihlallerine ve derinleştirilen tecride dikkat çekildi.

Açıklamada hak ihlallerine karşı dışarıdases olunması gerektiği biçimindeki duyarlılık çağrısı şu ifadelerle yapıldı:

“Özenle belirtmek gerekir ki asıl hedefin özgür düşünce olduğu son dönem ki uygulamalar ile gün yüzüne çıkmıştır. Kurumumuza yüzlerce başvurunun olması, başvuruların sıklaşması ve benzer olması, var olan uygulamaların münferit olmadığının göstergesidir. Sistematik olarak devam eden uygulamalara dönük tüm toplumun ses olması gerekmektedir.”

Süreklileşen disiplin cezaları, iletişim yasakları, çıplak arama dayatması biçiminde artan hak ihlalleri, açıklamada örnekler verilerek ifade edildi.

 Adalet Bakanlığı’nda gönderildiği söylenen genelge ile, hücre değişiklikleri yapıldığı belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Ancak belirtmek gerekir ki, genelge hukuki bir zeminde uygulanmamış. Koğuşlara baskın yapılmış ve kaba şiddet uygulanarak koğuş değişikliği yaşanmıştır” denilen açıklamada, “Tüm bilgiler ışığında Adalet Bakanlığı mevcut bu uygulamalardan derhal vazgeçmelidir. Ceza içinde ceza uygulamasına son verilmelidir. Sürgünler, işkence, çıplak arama, iyi hal kurulu ve hasta tutsaklar başta olmak üzere tüm acil sorunlar bir an düzeltilmelidir. Cezaevlerinde yaşanan sorunlar karşısında herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız