Güncel

Hasta önünde çağrı: Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal serbest bırakılsın!

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın serbest bırakılması için çağrı yapan meslekdaşları, ,zorla müdahalenin cinayet olacağını ifade ettiler.

31 Temmuz 2020 Saat: 21:03
Hasta önünde çağrı: Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal serbest bırakılsın!
Hasta önünde çağrı: Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal serbest bırakılsın!

NECDET ÖZSAYGIN


Bugün avukat Aytaç Ünsal'ın tutulduğu hastanede meslekdaşları ve dostlarının katılımıyla bir basın açıklaması  yapıldı. Ebru Timtik ve Aytaç  Ünsal’ın serbest bırakılması çağrısı yapılarak,zorla müdahalenin cinayet olacağı ifade edildi.

Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal ATK'nın raporuna karşın tahliye edilmeyip Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi ve Halkalı’da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

NE OLMUŞTU?

ÇHD davasında 20 Mart 2019’daki duruşmada kararını açıklayan mahkeme, avukatlara 18 yıl 9 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında hapis cezalarına hükmetmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Ekim 2019’da itirazları reddederek dosyayı Yargıtay’a göndermişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında verilen 159 yıldan fazla cezanın, avukat Barkın Timtik’e verilen ceza hariç onanması yönünde görüş bildirdi.

Tebliğnamede sadece, TCK'nın 314/1 maddesi uyarınca "örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan 18 yıl 9 ay hapse mahkum edilen avukat Barkın Timtik’in cezasının bozulması, onun da diğer avukatlar gibi “örgüt üyeliğinden” cezalandırılması gerektiği ifade edildi.

Savcılığın tebliğnamesi Yargıtay 16. Ceza Dairesine gönderildi.

Derneğin yöneticilerinden avukat Ebru Timtik ile ÇHD üyesi avukat Aytaç Ünsal adil yargılanma hakkı için 5 Nisan Avukatlar Günü’nde eylemlerini ölüm orucuna çevirdi. 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız