Güncel

"Hasta tutsak Pınar Tikit serbest bırakılsın"

F Oturması eyleminin 299. haftasında hasta tutsak Pınar Tikit’in serbest bırakılması talep edildi.

17 Aralık 2017 Saat: 00:31
"Hasta tutsak Pınar Tikit serbest bırakılsın"
"Hasta tutsak Pınar Tikit serbest bırakılsın"

Fotolar: Kerim Eren/Ömür Eğribel

Saat 13.30’da Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen eylem “Pınar Tikit serbest bırakılsın!”, “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın!”, “OHAL işkencesine son!” sloganlarıyla başladı.
Eylemde ilk sözü alan Hatice Onaran, kendilerine tutsaklar tarafından yapılan başvurular ile ilgili olarak yetkililere yaptıkları başvuruların sonuçsuz bırakıldığını aktardı.
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu adına basın açıklamasını ise Taylan Bekin okudu. OHAL koşullarında İnsan Hakları Beyannamesi’nde yer alan bütün hak ve özgürlüklerin gasp edildiği ifade edilen açıklamada, dışarda baskı, gözaltı ve tutuklama saldırılarının tırmandığı; hapishanelerde de işkence ve hak gasplarının yoğunlaştığı ifade edildi.

Ardından ise Ankara Sincan Hapishanesi'nde bulunan hasta tutsak Pınar Tikit'in sağlık durumu hakkında bilgi verildi. Bayburt'tan Sincan'a sürgün edilen Tikit'in beyninde ur olduğu ve beyinde şişmeye yol açtığı belirtildi. 10 cm boyutuna ulaşan kistin ameliyatla alınması gerektiğini ifade eden doktorların hapishane koşullarında bunun mümkün olmadığını vurguladığı aktarıldı.

Tedavisinin gerektiği şekilde yapılabilmesi için Tikit'in serbest bırakılması ve bütün hasta tutsakların tedavisinin önündeki engellerin kaldırılması talebiyle açıklama sonlandırıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız