Güncel

Hasta tutuklu Özçelik ölümle burun buruna

İSTANBUL – İHD İstanbul Hapishaneler Komisyonu, hasta tutuklu Kemal Özçelik’in durumuna dikkati çekerek, doktorların bu şartlarda yaşayamayacağını söylediğini ve ölümle burun buruna olduğunu belirtti.

12 Eylül 2020 Saat: 14:02
Hasta tutuklu Özçelik ölümle burun buruna
Hasta tutuklu Özçelik ölümle burun buruna

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, F Oturumu eyleminin 442’inci haftasında Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutulan hasta tutuklu Kemal Özçelik’in durumuna dikkati çekti. Açıklama koronavirüs (Kovid-19) salgın nedeniyle sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirildi.  
'YÜZDE 71 ENGELLİDİR' 
Burada açıklama yapan komisyon üyesi Mehmet Acettin ise, hasta tutuklu Özçelik’in durumuna dikkat çekerek, sağlık durumu hakkında bilgi verdi: "64 yaşındaki mahpus Kemal Özçelik, 10 yıl önce kalp ameliyatı olmuş, bu ameliyatta 3 damarı değiştirilmiştir. Buna rağmen kalp sorunları devam etmiş, ciddi ritim bozukluğu ve halen iki büyük damarının tıkalı olması nedeniyle gece sık sık baygınlık geçirmektedir.  Aynı zamanda, Şeker, Hipertansiyon ve ileri derecede böbrek hastası olan Özçelik’in vücudu özellikle de bacakları aşırı ödem topladığından bastonsuz yürüyemez hale gelmiş bulunmaktadır. Yüzde 71 süresiz engelli raporu da bulunan Özçelik, koronavirüs tehdidine rağmen halen hapishanede tutulmaktadır." 
'ÖLÜMLE BURUN BURUNA' 
Özçelik’in infaz ertelemesi talebiyle yaptığı son başvuru da hastaneye sevk edildiğini söyleyen Acettin, bunun için bekledikleri raporun halen gelmediğini söyledi. “Bu rapor geldikten sonra Adli Tıp Kurumu (ATK) da bir rapor hazırlayarak serbest kalması talebine dair görüş bildirecektir. ATK olumlu bir rapor düzenleyecek olsa bile, Özçelik bu sürecin uzadığı her an ölümle burun buruna yaşamaktadır” diye belirtti.   
'NEFES ALAMIYOR' 
Acettin, Özçelik’in ağır sağlık sorunları nedeni ile sık sık baygınlık geçirdiğini, akciğerlerinin su toplaması nedeniyle nefes almakta güçlük çektiği, bu nedenle sık sık acil ve ölümcül olabilecek ağırlıkta sağlık sorunları yaşadığı için hücre arkadaşlarının her gün nöbet tuttuklarını kaydetti.  
DOKTOR: 2 YIL YAŞAYAMAZ 
Acettin sözlerini şöyle sürdürdü: “Ağır hastalıkları nedeniyle her gün ağır dozda ilaç kullanan Özçelik için doktoru,  bu şartlarda 2 yıl daha yaşamasının bile zor olduğunu ifade etmiştir. Bizler, yetkililere bir kez daha sesleniyoruz: Kemal Özçelik serbest bırakılsın! Daha fazla ölüm olmadan, Özçelik gibi ağır hasta mahpuslar koşulsuz serbest bırakılsın.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız