Güncel

Haydarpaşa Garı'nda emekçiler grevde

KESK'e bağlı sendikalar bugün insanca bir yaşam güvenceli iş; talebiyle ülke genelinde greve çıktı. Haydarpaşa Garı'nda grev pankartı asan kamu emekçileri basın açıklamasıyla taleplerini dile getirdi.

28 Ağustos 2019 Saat: 04:09
Haydarpaşa Garı'nda emekçiler grevde
Haydarpaşa Garı'nda emekçiler grevde

SERPİL ÜNAL

KESK'e bağlı sendikalar bugün insanca bir yaşam güvenceli iş; talebiyle ülke genelinde greve çıktı. Haydarpaşa Garı'nda grev pankartı asan kamu emekçileri basın açıklamasıyla taleplerini dile getirdi.

İSTANBUL - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi sendikalar bugün ülke genelinde insanca bir yaşam, güvenceli iş talebiyle greve çıktı.
Sabah mesai saati başlangıcı itibariyle işbaşı yapmayan KESK'e bağlı sendikaların üyeleri iş yerleri önünde ve ortak alanlarda basın açıklamaları yaparak taleplerini haykırdı.
KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyeleri sabah saatlerinden itibaren iş bırakarak Haydarpaşa Garı önünde bir araya gelerek;Bu İş Yerinde Grev Var pankartı açarak oturma eylemine geçti.
Saat 12.30'da ise Haydarpaşa Garı önünde insanca Yaşam, Güvenceli İş Talebiyle Hizmet Üretiyoruz; yazılı pankart açan BTS üyeleri “İnsanca Yaşam Güvenli Gelecek İstiyoruz;Demiryolu Halkındır Satılamaz;Direne Direne Kazanacağız sloganları attı.
Basın açıklamasını ise KESK'e bağlı BTS İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Sadık Kısa okudu.5 milyonu aşkın kamu emekçisini ve emeklisini kapsayan beşinci dönem toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandığını ve sürecin bundan sonra Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nca sürdürüleceğini belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız