Güncel

HDK: Taksim'i kazanma mücadelesine güç verelim I 8 Mart Newroz coşkusuya alanlara!

HDK Emek Meclisi, tüm emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çağırarak, "İşçi sınıfının Taksim’i kazanma mücadelesine güç vermeye çağırıyoruz” diye kaydetti.

29 Nisan 2024 Saat: 12:19
HDK: Taksimi kazanma mücadelesine güç verelim I 8 Mart Newroz coşkusuya alanlara!
HDK: Taksim'i kazanma mücadelesine güç verelim I 8 Mart Newroz coşkusuya alanlara!
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan genel merkez binası önünde 1 Mayıs’a dair açıklama yaptı. “Yaşasın 1 Mayıs” sloganının atıldığı açıklamada konuşan HDK Emek Meclisi'nden Sevim Kaya, 1 Mayıs’ın savaşa, sömürüye ve ayrımcılığa karşı direnmenin sembolü olduğunu belirtti.  
Kaya, "İşçi sınıfı ve ezilenlerin birlik, mücadele ve dayanışma gününde 1 Mayıs’a yürüyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi bulunduğumuz topraklarda da emekçiler talep ve mücadelelerini 1 Mayıs’ın enternasyonal bayrağı altında birleştirerek, egemenlere karşı tek ses olacak. Savaşlara, sömürüye, ayrımcılığa ve faşizme karşı yan yana direnmenin inadı ve inancıyla alanlarda olacağız” dedi.  
8 Mart’ın ve Newroz’un coşkusuyla 1 Mayıs alanlarını dolduracaklarını vurgulayan Kaya, tecridin ve kadın kırımına karşı Taksim Meydanı’nda olacaklarını vurguladı. Kaya, "Savaş, sömürü ve faşist saldırganlık dışında bir enstrümanı kalmayan saray rejimine karşı ezilenlerin her renkte direndiği bahar sürecini 1 Mayıs’ta yeni bir aşamaya taşımak büyük bir önem taşıyor. Tecride, kadın kırımına, ekolojik yıkıma karşı özgürlük ve eşitlik diyeceğiz. Tüm halklarımızı ve emekçileri 1 Mayıs’ta HDK ile birlikte kadın direnişinin ve Newroz’un açtığı yeni yaşam yolunda buluşmaya, yürümeye ve işçi sınıfının Taksim’i kazanma mücadelesine güç 
 vermeye çağırıyoruz" diye konuştu. 
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız