Güncel

HDP Avcılar İlçe Eşbaşkanı Duman'a dönük silahlı saldırı protesto edildi

HDP Avcılar İlçe Örgütü, ilçe Eşbaşkanı Şemsettin Duman'ın kendilerini polis olarak tanıtan bir grubun tehditleri sonrası evine silahlı saldırı düzenlenmesini protesto etti.

14 Temmuz 2021 Saat: 09:50
HDP Avcılar İlçe Eşbaşkanı Dumana dönük silahlı saldırı protesto edildi
HDP Avcılar İlçe Eşbaşkanı Duman'a dönük silahlı saldırı protesto edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Avcılar İlçe Örgütü, ilçe Eşbaşkanı Şemsettin Duman'ın kendilerini polis olarak tanıtan bir grubun tehditleri sonrası evine silahlı saldırı düzenlenmesini protesto etti.

HDP Avcılar ilçe binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK), HDP il ve ilçe örgütleri yöneticileri, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Halkevleri, Türkiye İşçi Partisi (TİP) temsilci ve yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. "HDP umudun ve barışın sesidir, baskı, gözdağı, kurşun bizi yıldıramaz" pankartı açan kitle sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı.

ÖNCE TEHDİT SONRA SALDIRI
Tehdit edilen ve saldırıya uğrayan HDP Avcılar İlçe Eşbaşkanı Şemseddin Duman, yaşadıklarını anlattı. Duman, kendisini polis olarak tanıtan bir grup tarafından tehdit edildiğini, bir süre sonra da evine silahlı saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırının organize olduğuna işaret etti. HDP İzmir il binasında Deniz Poyraz'ın katledilmesini hatırlatan Duman, saldırılar ile hak ve özgürlük mücadelesinin engellenmeye çalışıldığını kaydetti. HDP'nin Türkiye'nin en büyük 3'üncü partisi olduğunu söyleyen Duman, hak ve özgürlük mücadelesinden ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

GÜLÜM: POLİSLER SUÇ İŞLİYOR
HDP Milletvekili Züleyha Gülüm de Duman'a yönelik tehdit ve saldırıları kınayarak, yaşananların sistematik bir politikanın parçası olduğunu belirtti. Gülüm, AKP-MHP iktidarının güç kaybettikçe bu tür saldırılar ile provokasyonlar yaratmaya ve böylece iktidarını korumaya çalıştığını dile getirerek, "Polisler Deniz Poyraz'ın katilini 'adın ne abicim' diyerek, sırtını sıvazlayarak gözaltına alıyor. Ama demokratik siyaset yürüten bizlere ve yoldaşlarımıza karşı en ağır saldırıları gerçekleştiriyorlar. Partimize ve yöneticilerimize yönelik bu tür saldırıların tamamı suçtur, bu  saldırıları gerçekleştirenler mutlaka yargılanacaktır" dedi.

Çete lideri Sedat Peker'in itiraflarını hatırlatan Gülüm, iktidarın böylesi kirli ilişkilerin ortaya serildiği bir ortamdan muhaliflere yönelik saldırılar ile sıyrılamacağını kaydetti.

Gülüm, tüm saldırılara karşı halkların özgürlük umudunu gerçeğe dönüştüreceklerini vurguladı.

BULUT: ORTAK MÜCADELE İLE ZAFERE
Daha sonra konuşan HDP İl Eşbaşkkanı Elif Bulut ise partilerine ve partililere yönelik saldırıların münferit değil sistematik olduğunun altını çizerek, Duman'a yönelik saldırıyı kınadı. Bulut, HDP demokrasi ve özgürlük isteyen tüm kesimlerin ortak mücadelesinin zafere gidecek olan tek yol olduğuna inandığını söyleyerek, kapatma davası ve saldırılara karşı halklar, inançlar ve toplumun tüm farklılıkları ile örülecek ortak mücaadele hattı ile zafere ulaşacaklarına dikakat çekti.

Daha sonra Türkiye İşçi Partisi Avcılar İlçe Yöneticisi Aylin Doğan ile Halkevleri Avcılar şube başkanı İbrahim Gül konuştu. Doğan ve Gül, yaptıkları açıklamalarda saldırılara karşı ortak mücadele hattının önemine dikkat çekti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız