Güncel

HDP Diyarbakır il ve Yenişehir ilçe eşbaşkanları gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan bir soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Örgütü Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan, Hülya Alökmen Uyanık, Yenişehir İlçe Örgütü Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya gözaltına alındı.

23 Ekim 2020 Saat: 09:27
HDP Diyarbakır il ve Yenişehir ilçe eşbaşkanları gözaltına alındı
HDP Diyarbakır il ve Yenişehir ilçe eşbaşkanları gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla "yasadışı döküman" bulunduğu gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il ve Yenişehir ilçe binalarına polislerce baskın düzenlendi.

Yenişehir ilçe binasında yapılan aramalarda bilgisayar hard diski, çok sayıda kitap ve fotoğrafa polislerce el konuldu. İlçe binasında yapılan aramaların ardından soruşturma kapsamında HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı gözaltına alındı. Eşbaşkanlar gözaltına alınırken toplanan partililer, "Baskılar bizi yıldıramaz sloganı" attı.

Yapılan polis baskınlarına ve gözaltılara dikkat çekmek amacıyla HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, parti ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP Yenişehir ilçe yöneticileri ve çok sayıda HDP'li katıldı.

'ARAMALAR HUKUKSUZ GERÇEKLEŞTİ'
Burada konuşan HDP'li Feleknas Uca, polis baskınının iki gencin ellerinde bulunan pankartları partilerinin ilçe binasına bırakmaları sonucu yapılan ihbardan kaynaklandığını söyledi. İhbar sonucunda hem parti il binasına hem de ilçe binasına baskın düzenlediğini ve eşbaşkanların gözaltına alındığını ifade eden Uca, baskın sırasında ilçe binasına girmelerine polisin engel olduğunu dile getirdi. Avukatlar olmadan aramanın yapılmaya başlandığını belirten Uca, yapılanların hukuki olmadığını kaydetti. Yaşanılanların HDP'ye yönelik baskıların devamı niteliğinde olduğunu vurgulayan Uca, partilerinin kreminize edilmeye çalışıldığı söyledi. Uca, "HDP tutuklanmalarla, gözaltılarla yok olmayacak ve diz çökmeyecek" dedi.

'MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ'
Parti ilçe binalarının hukuksuz bir kararla alındığı için aramaya ilişkin polisin tuttuğu tutanakları imzalamadıklarını ifade eden Uca, "Eşbaşkanlarımızı gözaltına almış olabilirler ama yarın onlarca kişi onların yerine gelecek. Boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve mücadelemizi yükselteceğiz" diye konuştu.

İL BİNASINDA ARAMA SONA ERDİ
Öte yandan gözaltı kararı bulunan HDP Diyarbakır il Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık'ın tutulduğu HDP il binasında aramalar sona erdi. İl binasında polisin gerçekleştirdiği aramanın sonlanmasıyla eşbaşkanlar gözaltına alınarak il emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız