Güncel

HDP, eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının 1. yılında Taksim'de eylem

HDP, eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının 1. yılında Taksim'de eylem gerçekleştirdi.

4 Kasım 2017 Saat: 23:54
HDP, eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının 1. yılında Taksim'de eylem
HDP, eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının 1. yılında Taksim'de eylem

Foto: Kerim Eren
Eşbaşkanları da dahil 9 HDP'li milletvekilinin bir yıl önce tutuklanması Taksim'de yapılan eylemle protesto edildi. Saat 12.30'da Galatasaray Meydanı'nda yapılan eylemde HDP İstanbul İl Örgütü adına basın açıklamasını il yöneticisi Helin Kınay okudu.
4 Kasım 2016'da gece baskınlarıyla 11 HDP'li milletvekilinin gözaltına alınıp tutuklanması sürecini anlatan Kınay, “İktidarın partimize ve demokratik siyasete yönelik bu operasyonuyla parlamento fiilen bağımlı ve taraflı olan, talimatlarla davranan yargıya teslim edilmiştir” dedi.
HDP milletvekillerinin hukuksuz bir şekilde ‘rehin alındığını’ söyleyen Kınay, OHAL ilanıyla birlikte kendilerine yönelik saldırıların tırmandığını ifade etti. DBP'li 94 belediyeye kayyım atandığını, 75 belediye başkanı ve başkanvekilinin tutuklandığını hatırlattı.
Hala 9 milletvekilinin tutuklu olduğunu yineleyen Kınay, soruşturma, fezleke vb. saldırılara değinerek saldırılara rağmen mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
Açıklamanın ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da tutuklu milletvekillerini selamlayarak “Onlara söz veriyoruz; mutlaka kazanacağız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız