Güncel

HDP Genç Kadın Meclisi kadın cinayetlerini protesto etti

HDP Genç Kadın Meclisi aralarında milletvekili Hüda Kaya’ın da bulunduğu kadınlar Kadıköy rıhtımda kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini protesto eden bir basın açıklaması ve oturma eylemi yaptılar.

29 Ağustos 2019 Saat: 12:22
HDP Genç Kadın Meclisi kadın cinayetlerini protesto etti
HDP Genç Kadın Meclisi kadın cinayetlerini protesto etti

NECDET ÖZSAYGIN

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Genç Kadın Meclisi aralarında milletvekili Hüda Kaya’ın da bulunduğu kadınlar Kadıköy rıhtımda kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini protesto eden bir basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptılar.

Açıklamada şöyle denildi; 

Bu gün HDP Genç Kadın Meclisi olarak siyah renge bürünerek,kadın cinayetlerine karşı olduğumuzu ve asla susmayacağımızı duyuruyoruz.

Bir olalım, beraber olalım,katliamlara beraber dur diyelim.Ve hep beraber haykıralım!Kadın yaşamdır,yaşamı katletme! Jinjiyan e jiyanenekuje!

Birden fazla kadına şiddet haberini duymaktayız.Ve bu kadınlar kendilerine en yakın kişiler olan eşleri,partnerleri veya diğer aile bireyleri tarafından öldürülüyorlar.Her an tehdit,aşağılama,saldırı ve şiddete uğrayan milyonlarca kadın var.Kadının yalnızca yaşam hakkı için verdiği mücadele gözlerimizin önünde.Evet bu ülkede kadın olmak çok zor.Çünkü,henüz yaşam hakkımızı korumak için mücadele ediyoruz.Kadınlar,kadın oldukları için katlediliyorlar.Erkek,kadın yaşasın istemiyor,boşansın istemiyor,kendi kimliği ile var osun istemiyor.Kadının kimliği kabul edilmedikçe,kadına işlenen suçlar örtbas edildikçe,cezasız kaldıkça katillere toplumsal yanlış kabuller sonucu indirimler uygulandıkça kadın cinayetlerinin,taciz ve tecavüzün önüne geçilemeyecektir.Kadına yönelik şiddet ile mücadele için toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmalı.Kadını koruyacak olan,şiddetine maruz kaldığı erkek değil kadının kendisidir.

Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de erkek egemen sistemin ekonomi politikası,savaş ve şiddet altında yönetim adına dayattığı baskı,eşitsizlik,hak ihlalleri ve erkeğin kadına yönelttiği şiddet her geçen gün artmakta,kadının bedeni,kimliği ve üzerindeki baskılar yoğunlaşmaktadır.

Her yıl taciz, tecavüz,kadın cinayetleri ve bunun gibi türlü toplumsal,ekonomik, pisikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan kadınlar rakamlarla anılırken diğer yandan erkeğin şiddeti ile mücadele eden kadınların sayısı gittikçe artmakta ve örgütlü mücadelenin değeri daha da önem kazanmaktadır.

Toplumsal alanda en fazla sorun yaşayan kesimin kadınlar olduğunu görüyoruz. Toplumda kadının ekonomiden anlamadığı görüşü hakim olsa da bu durum ekonomi alanında tarihsel bir emek sahibi olan kadın gerçekliğini asla gizlemeyecektir. Bizler bu görüşü doğru yöntemler ile düzeltmeye çalışıyoruz.Kimse kadınlar adına söz söyleme karar alma hakkına sahip değildir.Kadınlar kendi kararlarını verebilecek durumdadır.Biz genç kadınlar olarak toplum içerisinde ahlak ve güzelliği tekrar canlandırmayı,içeriğini doldurmayı amaçladığımızı ve daha fazla kadına ve kitleye ulaşacağımızı belirtiyoruz.

Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizim.Yaşasın kadın dayanışması.

Kadına yönelik sömürüye, tacize, tecavüze,şiddete ,cinayete karşı HDP genç kadınlar meclisi olarak yaşamın her alanında mücadeleye devam edeceğiz.

Yasta değil, isyandayız.Kadın cinayetlerinin hesabını soracağız!Susmadık susmayacağız.Tecavüze sessiz kalmayacağız!Katledilen kadınlar isyanımızdır.Kararlıyız,kadın cinayetlerini durduracağız!

Kırıkkale’de katledilen Emine, Konya’da katledilen Tuğba, Silvan’da  katledilen Münevver ve Halise Narin,Batman’da katledilen Emel,Patnos’ta katledilen Emine ve tüm katledilen kadınlar için direnişteyiz.

Bizler erkek cinayetiyle değil erkek zihniyetiyle mücadele edeceğiz. HDP genç kadın meclisi olarak özgün örgütlülüğümüzle mücadele edip kadın gerçekliğini açığa çıkartacağız. Cinsiyet eşitliği sağlanmadan özgür bir toplum oluşmayacağını erkeklere anlatarak,özgür bir dünyayı çocuklara bırakmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.Toplum ne kadar bilinçlenirse kadın cinayetleri de o kadar azalır.

Her gün yine yeniden şiddet üreten sistemi değiştireceğiz.Susmayacağız, itaat etmeyeceğiz.Ölmek istemiyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız