Siyaset

HDP'li vekiller Bakanlık'ta açlık grevine başladı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP'li vekiller Meral Danış Beştaş ve Osman Baydemir, İçişleri Bakanlığı binasında açlık grevine başladı.

27 Ocak 2016 Saat: 19:00
HDP'li vekiller Bakanlık'ta açlık grevine başladı
HDP'li vekiller Bakanlık'ta açlık grevine başladı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP'li vekiller Meral Danış Beştaş ve Osman Baydemir, Cizre'deki yaralıların alınacağı yönünde verilen sözün yerine getirilmemesi üzerine İçişleri Bakanlığı binasında açlık grevine başladı.

Bakanlık binasında saat 17.12'de başlayan açlık grevinin ardından HDP Genel Merkezi tarafından açlık grevi eylemine başlayan 3 HDP'li milletvekilinin imzasıyla yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Cizre'de 5 gündür ateş altında tutulan, 5'i kan kaybından yaşamını yitirmiş çoğu ağır yaralı sivillerin hastaneye nakli için bugün saat 11.00'dan 17.00'a kadar İçişleri Bakanlığı nezdinde yürütülen girişimlerin henüz bir sonuç vermediği ve yaralıların halen hastaneye kaldırılamadığı kaydedildi. 

'BAKANLIĞIN VERDİĞİ TAAHHÜT YERİNE GETİRİLMEDİ'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bakanlık yetkililerinin verdiği taahhütler ve bilgiler, Cizre yerelinden bize ulaşan bilgiler ile tamamen çelişmektedir. Ambulansların cenazeleri ve yaralıları almak üzere gönderilmesi yerine, yaralıların bulunduğu bina ve civarı zırhlı araçlarla tekrar ateş altına alınmıştır. Tüm çabalarımıza rağmen, görüşmeler esnasında yaralı ve hastaneye götürülemeyen yurttaşlardan Nusret Bayar da yaşamını yitirmiştir. Her an yeni ölümlerin gerçekleşmesi riski ile karşı karşıyayız. Tüm bunlar göz önüne alındığında, cenaze ve yaralıların ateş altındaki binadan hastaneye nakilleri sağlanıncaya, sağlık hakkı ve yaşam güvenceleri ile ilgili koşullar yerine getirilinceye kadar bizler heyet olarak İçişleri Bakanlığı'nda açlık grevine girmiş bulunuyoruz."

"Tüm çabamız yeni ölümler yaşanmadan yaralı ve cenazelerin hastaneye nakledilmesidir" denilen açıklamada bu sağlandıktan sonra açlık grevine son verilip yasama faaliyetlerine devam edileceği kaydedildi. 

Açıklamada hükümete, AİHM kararları ve uluslararası sözleşmeler ile iç hukuka riayet etmesi, Cizre'de yeni ölümler yaşanmadan gerekli insani girişimlerin bir an önce sonuca ulaştırması çağrısı yapıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız