Güncel

HDP'nin 'Demokrasi Buluşmaları' takvimi belirlendi

"Demokrasi Buluşmaları" kampanyasında toplumun tüm kesimleriyle buluşacak olan HDP, kıdem tazminatı, ekolojik yıkım, cezaevindeki ihlaller, çatışma ve operasyonların yanı sıra ülkede yaşanan sorunları halkla tartışacak.

9 Temmuz 2020 Saat: 15:22
HDPnin Demokrasi Buluşmaları takvimi belirlendi
HDP'nin 'Demokrasi Buluşmaları' takvimi belirlendi

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Demokratik Mücadele Programı kapsamında başlattığı "Demokrasi Buluşmaları"nın takvimi belirlendi. Hakkari ve Edirne'den Ankara'ya gerçekleştirilen yürüyüşle başlayan programın ikinci ayağı olan buluşmalarda, birçok kesimle bir araya gelinecek.

HDP Parlamento Grubu'nun 7 Haziran'da Meclis'te startını verdiği "Demokrasi Buluşmaları" kapsamında, ilk olarak çoklu baro teklifine karşı savunmanın temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilecek.

ULUCANLAR VE DİYARBAKIR CEZAEVİ BULUŞMASI
HDP, 14 Temmuz'da Diyarbakır Cezaevi ve Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde "Hep Birlikte Hukuk ve İnsan Hakları İçin Buluşuyoruz" şiarıyla açıklama yapılacak. Program kapsamında insan hakları mücadelesinde sembolik yer kapsayan her iki cezaevi önünde yapılacak açıklamaya, insan hakları savunucuları ve cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü yakınları katılacak, cezaevlerinin mevcut sorunları, infaz rejimindeki adaletsizlikler, hasta tutuklular ve ölüm orucundaki avukatların durumuna dikkat çekilecek.

URFA'DA EMEK BULUŞMASI
Buluşmaların bir diğer önemli noktası ise tarım işçisi emekçiler olacak. Bu kapsamda da bölgede mevsimlik işçilerin yoğun olduğu Urfa'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. "Mevsimlik Tarım İşçileriyle Emek Buluşması" gerçekleştirecek olan HDP, bu kapsamda bölgedeki emek örgütleriyle temas halinde olmayı amaçlıyor.

KÜRT SORUNUNDA DEMOKRATİK ÇÖZÜM TALEBİ
Eylem takviminde önemli buluşmalardan biri de 17 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Türkiye'nin başlattığı sınır ötesi operasyonlarda yaşanan sivil ölümlere dikkat çekmek ve halkların "barış" talebini yüksek sesle dillendirmek için Diyarbakır'da güçlü bir buluşma sağlanacak. Kürt sorununda demokratik çözümün dile getirileceği açıklamada, Kürdistani partiler ve demokrasi güçlerinin katılımı bekleniyor.

KIDEM TAZMİNATI
İstanbul'da, 17 Temmuz'da "Kıdem Tazminatı ve İşsizlik" şiarıyla buluşma gerçekleştirilecek. Emekçinin gasp edilen hakları, artan yoksulluk ve barış talebinin öne çıkacağı buluşmaya, özellikle sendikalar ve meslek örgütleri, işçi dernekleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) katılacak ve buluşmalarda herkes söz alacak.

İNANÇ KESİMLERİ
Toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelmeyi hedefleyen HDP, inanç grupları için de bir çalışma yürütüyor. "Halkların Özgürlüğü ve İnançları için Buluşuyoruz" temasıyla Hatay'da 18 Temmuz'da bir buluşma gerçekleştirilecek, farklı dini grupların temsilcileri de yer alacak.

Suruç Katliamının yıl dönümü olan 20 Temmuz'da, İstanbul'da Suruç aileleriyle birlikte oturma eylemi gerçekleştirilecek.

KHK'LİLER
15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan edilen Olağanüstü Hal'in (OHAL) de 4'üncü yılı olan 20 Temmuz'da HDP, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen emekçilerle bir araya gelecek. Bu kapsamda "Demokrasi ve Adalet Buluşması" gerçekleştirecek olan HDP, tüm illerden KHK ile ihraç edilenlerin katılımıyla Ankara'da buluşacak.

HDP, 21 Temmuz'da İstanbul'da "Aydınlar Buluşması" gerçekleştirecek. Akademisyen, yazar ve sanatçılarla da bir araya gelecek olan HDP, önümüzdeki süreç için görüş ve önerileri dinleyecek.

GENÇLERLE
YKS sınavıyla iktidarın hedefine oturan Z kuşağı ile de buluşacak olan HDP, 22 Temmuz'da İstanbul'da gençlerle bir araya gelecek. 
 
KANAL İSTANBUL
Tartışmalı Kanal İstanbul projesine karşıda İstanbul'da geniş katılımlı bir Ekoloji buluşması gerçekleştirilecek. Aynı zamanda ülkedeki mevcut ekolojik yıkıma dair görüş ve öneri alışverişi yapılacak.

FİNAL İZMİR'DE
Demokrasi buluşmalarının son durağı ise 26 Temmuz'da İzmir olacak. Birçok sivil toplum örgütü, sendika, siyasi parti ve demokratik kitle hareketleriyle görüşmeler gerçekleştirecek olan HDP, "Hep Birlikte Demokrasi İçin Buluşuyoruz" temasıyla açık hava toplantısı düzenleyecek ve Demokrasi Kürsüsü kurulacak.

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜNE GÜÇLÜ KATILIM
Ağustos ayında da eylem, etkinlik ve buluşmalarını sürdürecek olan HDP, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenecek mitinglere güçlü bir katılımı hedefliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız