Güncel

HDP'nin nöbeti Yoğurtçu Parkı'nda

HDP'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' 2. adresi olan Yoğurtçu Parkı'nda başladı.

1 Ağustos 2017 Saat: 16:39
HDP'nin nöbeti Yoğurtçu Parkı'nda
HDP'nin nöbeti Yoğurtçu Parkı'nda

HDP, tutuklu eş başkanları ve milletvekillerinin serbest bırakılması başta olmak üzere, pek çok demokratik talepler başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbetinin Diyarbakır’dan sonraki ikinci ayağı İstanbul Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı oldu.

 Diyarbakır’da Ekin Ceren Parkı’nda başlayan ve polis ablukası ve engelleriyle devam eden nöbetin İstanbul’a taşınması da aynı polis yığınağı koşullarında sözkonusu oldu. Sabah saatlerinden başlayarak Yoğurtçu Parkı bariyerlerle giriş çıkışa kapatıldı. Kadıköy’ün hemen her yerinde polis noktaları oluşturulurken bu abluka Park’a yakın noktalarda yoğunlaştırıldı. Parkta yapılacak grup toplantısı için gerekli hazırlıklar da polis gölgesi ve denetimi altında yapıldı.

 HDP milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, DİSK ve KESK temsilcileri, devrimci-demokrat güçler, aydınlar, sanatçılar ve çok sayıda emekçi, saat 12:30’da Park’ta yapılacak grup toplantısı öncesinde Halitağa Caddesi’nde buluşarak, Süleymanpaşa sokağı üzerinden Yoğurtçu parkına yürümeye başladı.

 “Emekçilerin hakları gasp edilemez” ve “Kadın kazanımları gasp edilemez” dövizlerini taşıyan ve sık sık “Hak hukuk adalet” sloganları atan kitlenin önü, Hasırcıbaşı Caddesi’nde polis tarafından kesildi. Milletvekilleri Mithat Sancar ve Filiz Kerestecioğlu’nun polisle yaptığı görüşmelerden sonra da barikat açılmadı.  

 Kortejin önünün barikatla kesildiği noktada HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yaptığı konuşmadan sonra parka girişe izin verildi. Önder konuşmasında şunları belirtti:

 Bu Vicdan ve Adalet Nöbeti medya tarafından sürekli itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Newroz'da da sabahın dokuzunda foto çekip hani nerde halk demişlerdi. Diyarbakır'da da açık hava hapishanesine çevirip 'kimse gelmedi' dediler. Bugün de benzer bir anlayışla karşı karşıyayız. Biz bu nöbeti Edirne'den Hakkari'ye yaygınlaştıracağız. Bir tek yurttaşımız bile burada olsa, bu ülkede barış demokrasi isteyen herkesin gözü kulağı burada olacaktır. Yaşasın dayanışma.

Bizim seçilmiş belediye meclisi üyelerimizi başkanlarımızı vekillerimizi siyasi imha operasyonuna maruz bıraktılar. Bu irade onların önüne geçmezse bildiklerini okuyacaklar. Biz barış ve demokrasi noktasında durmaya ısrar edeceğiz. Parka girip ilk hazırlığı yapacağız sonra da hepinizin ziyaretini kabul ediceğiz. Buraya kadar gelen herkese dayanışması için teşekkür ediyoruz. Provokasyona, fırsat arayanlara fırsat vermeden bu direnişin katılımını sağlayacağınızı biliyoruz.Yaşasın barış ve halkların kardeşliği.

 Parka girişlerden sonra HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın Grup Toplantısı için yapacağı konuşma başladı.

 Kemalbay konuşmasında, “Meclis’e kilit vuranlara karşı sokaklarda bir araya geldik, sokaklar da kelepçeleniyor. Neden halkla buluşmamızdan korkuyorsunuz?” diyerek Diyarbakır’daki nöbete karşı estirilen polis teröründen ve bunun üzerinden yapılan “halk desteklemiyor” spekülasyonlarından bahsederek, partisine dönük saldırıları hatırlattı. Demirtaş’ın yalan fezlekelerle tutuklandığını ve halen mahkemeye bile çıkarılmadığını belirten Kemalbay, “Onların en çok korktukları, mücadele edenlerin bir araya gelmesi. Birleşik bir mücadelenin gerçekleşmesi AKP-Saray iktidarını en çok korkutan şeydir” diye devam etti.

 HDP’nin saldırılarla felç edilmeye çalışılmasının nedeninin de bu korku olduğunu söyleyen Kemalbay, konuşmasını faşizme karşı birleşik mücadele vurgularıyla sürdürdü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız