Güncel

HDP'nin yeni eş başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli

HDP 3. Olağan Kongresi baskı ve gözaltılara rağmen toplandı. Yapılan oylamada, Pervin Buldan ve Sezai Temelli Eş Genel Başkan olarak belirlendi.

12 Şubat 2018 Saat: 00:53
HDP'nin yeni eş başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli
HDP'nin yeni eş başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli

HDP 3. Olağan Kongresi günlerdir süren gözaltılara, güvenlik önlemi adı altında engellemelere ve baskılara rağmen Ankara'da toplandı. Kitlesel katılım ve coşkunun damga vurduğu kongrede, tek adam rejimine karşı mücadele ve barış mesajı verildi. Kongrede delege oylarının tamamını alan Pervin Buldan ve Sezai Temelli Eş Genel Başkan seçildi.

HDP 3. Olağan Kongresi tüm baskı, gözaltı ve engellemelere rağmen "Dirençliyiz, Umutluyuz, Kararlıyız" sloganıyla Ankara Spor Salonu'nda toplandı. Kongre yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Ankara Valiliği'nin kongreye gelenlere koyduğu 'çanta yasağı' da genişletildi. Yasaklara ruj, çakmak gibi eşyalar dahi eklendi. Üç farklı arama noktası kuruldu. Gazetecilere sarı basın kartı şartının yanı sıra laptop, şarj aleti, kulaklık gibi birçok engel konuldu. Bu nedenle birçok gazeteci sorunun çözülmesi için uzun süre arama noktasında bekledi. Kongre için saat 10.00'da toplanma çağrısı yapılmıştı. Ancak saat 10.15'te sahnenin arkası dahi dolmuş, salon tıklım tıklımdı. Milletvekilleri hep birlikte salonun ortasında tur atarak partilileri selamladılar. Kongre programının başladığı dakikalarda salonda oturacak yer bulamayanlar ayakta, giremeyenler de dışarıda bulunuyordu. Kongrenin başlamasından itibaren salondaki coşku saatlerce sürdü.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP eski milletvekili ve EMEP MYK üyesi Levent Tüzel, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve Nuri Günay, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, TKP Genel BaşkanıErkan Baş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TTB ve birçok sendika ,demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. Öte yandan yurtdışından birçok sol, sosyalist ve devrimci örgüt ve partilerden kongreye temsilciler geldi. Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan HDK ve bileşenlerinin eş bakanları, yöneticileri de kongreye selam gönderdiler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız