Güncel

HDP'ye operasyon: 129 gözaltı

HDP'ye yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Manisa ve Mersin'de düzenlenen operasyonlarda 129 kişi gözaltına alındı.

12 Aralık 2016 Saat: 12:18
HDP'ye operasyon: 129 gözaltı
HDP'ye operasyon: 129 gözaltı

HDP’yi hedef alan operasyonlar kapsamında İstanbul’da, partinin il ve ilçe yöneticilerinin evleri basıldı. Evlerinde yapılan aramaların ardından şu ana kadar 20 siyasetçinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınanlar arasında HDP İstanbul İl Eş Başkanı Aysel Güzel'in yanı sıra Esenyurt, Güngören, Üsküdar, Avcılar başta olmak üzere birçok ilçe eş başkanı da bulunuyor.

POLİS NOT BIRAKTI: "GELDİK YOKTUNUZ"

Baskın yapılan HDP İl Örgütü binasına ise, "Geldik yoktunuz" şeklinde yazılama yapıldı. 

Adana'da 25 kişi gözaltına alındı

Adana'da da HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyon yapıldı. Sabaha karşı yapılan operasyona yaklaşık 500 polis, zırhlı araçlar, TOMA'lar, polis helikopteri ve özel harekat polisleri katıldı.

Adana merkez ilçeleriyle Ceyhan ilçesindeki evlere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 25’i aşkın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan arasında HDP Adana İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural, Seyhan İlçe Eş Başkanı Suzan Kılıç ve Kamuran Sagat, Çukurova İlçe Eşbaşakanı Osman Sert, HDP üyeleri Sadrettin Argın, Ali Yurtsever, Sabri Duman, Enver Taşkın ile Adana Kadın Platformu üyesi Derya Çiçek Naz ve Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Av. Tugay Bek de bulunuyor.

Ankara'da 17 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından HDP’ye yönelik Ankara’da operasyon yapıldı. Aralarında HDP Ankara İl Eş Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Eş Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında gazeteci Kenan Kırkaya da bulunuyor.

İzmir'de 10 gözaltı

İzmir'de HDP'lilere yönelik yapılan operasyonda şu ana kadar 10 ismin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Bayraklı, Buca, Menemen ile Konak ilçe örgütleri eş başkanları ve yöneticileri de bulunuyor.

Mersin'de 51 kişi gözaltına alındı

Mersin'de de HDP'lilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. TEM ekipleri tarafından yapılan operasyonda aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de olduğu 51 kişi gözaltına alındı

Manisa'da ilçe eş başkanları dahil 5 gözaltı

HDP’lilere yönelik operasyon gerçekleştirilen Manisa'da  HDP Manisa İl Eş Başkanı ile HDP Salihli İlçe Eş Başkanının da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. HDP Manisa İl Eş Başkanı Ahmet Ertaş, HDP Salihli İlçe Eş Başkanı Abdülkadir Moruk, eski parti yöneticisi Aydın Oruç ile M.B ve A.D isimli partililer gözaltına alındı.

Urfa’da ise, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hilvan İlçe Eş Başkanı Yusuf Kebeci gözaltına alındı. Sabah saat 07.30 sıralarında evine baskın yapılan Kebeci, yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Karakola götürülen Kebeci'nin gözaltı nedeni öğrenilemedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız