Güncel

HEDEP İzmir'de ekolojistlerle buluştu

İZMİR - İzmir'de ekoloji örgütlerinin temsilcileriyle buluşan HEDEP Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüleri İbrahim Akın ve Melis Tantan, iktidarın ekolojik talan saldırısına karşı örülecek mücadeleye ilişkin tartışma yürüttü.

25 Kasım 2023 Saat: 08:42
HEDEP İzmirde ekolojistlerle buluştu
HEDEP İzmir'de ekolojistlerle buluştu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ekoloji Komisyonu Eş  Sözcüleri İbrahim Akın ve Melis Tantan, İzmir'de bulunan ekoloji örgütleri temsilcileri ve ekolojistlerle buluştu. Konak Kent Konseyi binasında yapılan buluşmada HEDEP'in ekoloji politikaları ve önümüzdeki dönemdeki yerel seçimlere ilişkin izlenecek yol haritası konuşuldu.

Toplantıda söz alan HEDEP İzmir Milletvekili ve Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın toplantısına katıldıklarını ve burada ekolojik talanın boyutunu daha iyi gözlemlediklerini aktardı. Bakanın çok rahat bir şekilde talanı anlattığını belirten Akın, "Rezerv alanlarla ilgili istisnai durumu önümüzdeki dönem her yerde uygulayacaklar gibi görünüyor. Dışarıdan görünene göre içeride daha rahatlar. Bakan her şeyi belirlediğini, hangi şirketle ne iş yapacağını ve hazırlık yaptığını söylüyor. Buna karşı ekoloji hayatı içindeki parçalı durumun da farkındayız ve birleşmeden bu saldırıyı engelleyemeyeceğiz. En iyi direnişlerin olduğu yerlerden birisi olan Akbelen'i de engelleyemedik ama oradaki mücadele bitmedi. Parti ayrımı gözetmeksizin ortak bir çalışma yapalım istiyorum" dedi.

TALANA KARŞI BİRLEŞİK MÜCADELE

Batı illerinde toplumsal duyarlılığın fazla olmasına rağmen diğer bölgelerde iktidarın çok rahat hareket ettiğini kaydeden Akın, "Türkiye bir seçimden çıktı. Bunun yarattığı bir umutsuzluk olduğunu görüyoruz. Ama toplumsal hareketleri örgütlemeden bu meclisten bir sonuç alamayız. Burada amacımız yerel seçimlerle ilgili ekolojik yerel yönetimler için taleplerimizi dile getiren bir perspektifle hareket edebilmek. Toplumsal baskı gücü oluşturalım ve aday olanlardan talepte bulunalım. Muhalefetin ortak ittifak güçleriyle bir çalışma hedefimiz var. Bu toplantı bizim için farklılıkların değil ortaklıkların ortaya çıkarıldığı ekolojik bir toplumu örgütlemek. Yoksa hayatta ve dünyaya dair bir şey kalmayacak. Kapitalizmin ve rejimin ayakta kalmasının en önemli ayağının ekolojik talan olduğu görülüyor. Buna karşı da mücadele etmek şart" diye konuştu.

EKOLOJİ POLİTİKALARI

HEDEP Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Melis Tantan ise, "İzmir ekoloji mücadelesi açısından önemli bir yer. Bu toplantıda hem parti politikalarına ilişkin önerileriniz hem de yerelde İzmir'in sorunlarına ilişkin birlikte neler yapabilirizi konuşmak istiyoruz. Çeşme'den Karaburun'a saymakla bitmeyen ekolojik talan söz konusu. iktidar saldırmaya devam edecek ve ekoloji ana gündem olacak. Şirketlere alan açan bu saldırılara karşı neler yapacağız? Bunu konuşmaya ihtiyaç var" dedi. Tantan ayrıca ‘Yurttaş Ekokırım Yasası’na dair bilgi vererek, 25 bine yakın ıslak imza toplandıklarını ve 28 Kasım'da meclise sunacaklarını duyurdu.

Ardından söz alan ekoloji örgütü temsilcileri ise iktidarın ekolojik talan saldırılarına karşı birleşik bir mücadele örgütlenmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız