Güncel

Hekimlerden isyan: Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz

İstanbul Tabip Odası "Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, tükeniyoruz" şiarıyla yarın İstanbul Tıp Fakültesi önünden Haseki EAH Poliklinikler binası önüne yürüyüş düzenleyecek.

14 Eylül 2020 Saat: 19:57
Hekimlerden isyan: Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz
Hekimlerden isyan: Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz

İstanbul Tabip Odası planladıkları eylem haftası kapsamında yarın "Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, tükeniyoruz" çağrısıyla temsili bir yürüyüş düzenleyeceklerini bildirdi.

Saat 12.30'da İstanbul Tıp Fakültesi önünden başlayacak temsili yürüyüş Haseki EAH Poliklinikler binası önünde son bulacak. 18 Eylül'e kadar ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek, hayatını kaybedenler ve sağlık çalışanlarının anısına tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takarak çalışılacak.

17 Eylül günü de 12.30-13.30 arasında bir dakikalık saygı duruşu ve anma etkinliği planlayan oda meslektaşlarına şu sözlerle çağrıda bulundu: "Sadece hekimler ve sağlık çalışanları değil, babalarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz ölüyor. Daha çok olduğunu bildiğimiz ama resmi olarak açıklanan rakamlarla dahi her gün 50 yurttaşımız, önlenebilir bir hastalık olan Covid-19'dan hayatını kaybediyor."

Covid-19 salgın sürecinin bilimsel yöntem, şeffaf veri ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini talep eden İstanbul Tabip Odası, "Salgın sürecinin bugüne kadar olan yönetiliş biçimini yetersiz ve kaygı verici buluyoruz" dedi. Yönetim kurulunun duyurusu "Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanlara tarihsel sorumluluklarını yılmadan, her gün hatırlatmaya devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız