Güncel

Hekimlere çağrı: Herkes kurtulur ama siz bu sorumluluktan kurtulamazsınız

Avukatlar, ölüm orucu direnişinde olan meslektaşları Timtik ve Ünsal'ın serbest bırakılması için bir kez daha açıklama yaptı.

6 Ağustos 2020 Saat: 07:38
Hekimlere çağrı: Herkes kurtulur ama siz bu sorumluluktan kurtulamazsınız
Hekimlere çağrı: Herkes kurtulur ama siz bu sorumluluktan kurtulamazsınız

NECDET ÖZSAYGIN


Hekimlere mahkemenin verdiği hukuksuz karara uymamaya çağıran Avukat Aslan, "Herkes kurtulur ama hekimler bu sorumluluktan kurtulamaz. Hastanelerden meslektaşlarımızın iradelerini aşmayacak bir rapor vermelerini bekliyoruz" dedi.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucu direnişinde olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için İstanbul ve Mersin'de adalet nöbetleri gerçekleştirildi.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. "Adalet sağlansın Ebru ve Aytaç yaşasın" pankartını açan avukatalr, Timtik ve Ünsal'ın fotoğraflarının olduğu "Savunmaya özgürlük" dövizlerini taşıyarak, "Ebru, Aytaç onurumuzdur" sloganını attı.

'ZORLA MÜDAHALEYE EVRENSEL HUKUK KURALLARINA AYKIRIDIR'
Etha'nın haberine göre, açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Sekreteri Nergis Tuba Aslan, adalet nöbetini sürdüreceklerini ve her gün süreç hakkında bilgilendirme yapacaklarını söyledi.

Timtik ve Ünsal'ın, şu bilgileri hatırlattı: "30 Temmuz'da mahkemenin Adli Tıp Kurumu'na (ATK) sevk edilmesi üzerine arkadaşlarımız hakkında ATK 'Hapishanede tutulamaz' dedi. Buna rağmen İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi hukuka aykırı bir şekilde rapor vererek, meslektaşlarımızı tahliye etmedi. Hepinizin bildiği üzere her ikisini ayrı ayrı hastanelere sevk etti. Arkadaşlarımız orada mahpus koşullarında tutsaklar. Her iki hastanede meslektaşlarımız 7 gündür rızaları dışında herhangi bir tıbbı müdahale yapılmaksızın özgürlüklerinden yoksun bırakılıyorlar. Bu tamamen keyfidir. Mahkemenin vermiş olduğu kararın ardından hastaneye sevk edilerek rızaları dışında zorla müdahale edilmeye çalışılması açıkça evrensel hukuk kurallarına aykırıdır."

'DEVLET YETKİLİLERİ 2 AVUKAT ARKADAŞIMIZI ÖLDÜRMEK İÇİN UĞRAŞIYOR'
"Ölüm orucu eyleminin adil yargılama talebine ilişkin olduğu ve bu anlamda bir tedavi taleplerinin olmadığını her seferinde söylüyorlar" diyen Aslan, "Bekliyoruz. Diken üstündeyiz. Biz saatlerle yarışıyoruz ancak devlet yetkilileri 2 avukat arkadaşımızı öldürmek için uğraşıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz" diye belirtti.

'MAHKEME KARARINI UYGULAYAN HEKİMLER SUÇ İŞLİYOR'
"38. Ağır Ceza Mahkemesinden bu hukuk garabetine bu keyfiliğe son vermesini bekliyoruz" diyen Aslan, şöyle devam etti: "Bizler buradayız. Kararı bekliyoruz. Arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşacak kararı beklemeye devam edeceğiz. Biz vazgeçmiyoruz. Adliyedeyiz. Nöbetimize devam edeceğiz. Eğer 38. Ağır Ceza Mahkemesi de biraz olsun cesaret gösterip hukuka uygun karar veremezse bizim için süreç tamamlanmıyor. Biz aynı zaman buradan ve her iki hastanenin sağlık birimlerine sesleniyoruz. Meslektaşlarımız tedavi edilmeksizin hastanede tutulamaz. Bunun hekimlik meslek etik ilkeleriyle alakası yok. İlgisi yok. Şuanda tüm hekimler mahkemenin verdiği kararı uygulayarak suç işliyorlar. Herkes kurtulur ama hekimler bu sorumluluktan kurtulamaz. Hastanelerden meslektaşlarımızın iradelerini aşmayacak bir rapor vermelerini bekliyoruz."

Aslan, Timtik ve Ünsal serbest bırakılıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Açıklamanın ardından avukatlar adliyeye geçerek, çıkacak kararı beklemeye devam etti.

MERSİN'DE DE TİMTİK VE AYTAÇ İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTENDİ
Mersin Barosu üyesi avukatlar, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyeleri, meslektaşları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucuna dikkati çekmek amacıyla Mersin Adliyesi önünde adalet nöbeti gerçekleştirdi.

Burada söz alan avukatlar, Timtik ve Ünsal'ın hayatlarının tehlikede olduğunu vurguladı ve bir an önce tahliye edilmelerini istedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız