Güncel

"Helin Bölek yaşamını yitirdi. Bir SANATÇI daha ölmesin"

Tüm Bel-Sen İstanbul 1 Nolu Şube, yaşanan bu süreçte daha fazla ölümlerin olmaması için Grup Yorum’un insani ve kabul edilebilir taleplerinin yerine getirilmesi zorunlu bir hal almıştır"çağrısında bulundu.

16 Nisan 2020 Saat: 22:53
"Helin Bölek yaşamını yitirdi. Bir SANATÇI daha ölmesin"
"Helin Bölek yaşamını yitirdi. Bir SANATÇI daha ölmesin"

NECDET ÖZSAYGIN

Tüm Bel-Sen İstanbul 1 Nolu Şube, Yönetim Kurulu, 35 yıldır halkın müziğini yapan Grup Yorum’un konser yasaklarına, kültür merkezlerine yapılan baskınlara ve haksız tutuklamalara karşı 300 günü aşkın bir süredir ölüm orucunda olduğunu hatırlatarak, “Grup Yorum’un konser yasaklarının kaldırılması, müzik çalışmalarını yaptığı İdil Kültür Merkezi’ne baskınların son bulması, haksız tutuklamaların sona ermesi taleplerinin kabul edilmesini istiyoruz”dedi. 

Basın açıklamasında şu çağrıya yer verdiler:

Ölüm orucunun 288. Gününde grubun üyesi olan Helin Bölek yaşamını yitirmiştir. Ölüm orucuna devam eden bir diğer üyesi İbrahim Gökçek’in ise yaşam faaliyetleri yavaşlamış ve durumu ağırlaşmıştır. 

Yaşanan bu süreçte daha fazla ölümlerin olmaması için Grup Yorum’un insani ve kabul edilebilir taleplerinin yerine getirilmesi zorunlu bir hal almıştır. 

Hak kayıplarının yaşandığı, haksızlıklarla mücadele etmenin tüm yollarının zorla kapatıldığı şu günlerde emekçiden yana türkü söylemek de yasaklanmıştır. Grup Yorum üyeleri bu yasakları aşmak için uzun süre mücadele etmiş; gözaltılar, tutuklamalar ve işkencelerden geçmiştir. Gelinen aşamada haklılığını duyurabilmek ve zulmün engellerini aşabilmek için bedenlerini ölüme yatırmışlardır. 

Grup Yorum 35 yıldır halkın türkülerini söyleyen, ezilenlerden yana müziğiyle tavır alan, işçinin, emekçinin ve kamuoyunun yakından tanıdığı bir gruptur. AKP iktidarının Grup Yorum’u kriminalize etmek için söylediği iddiaların tamamı asılsızdır. Bu asılsız iddialar Grup Yorum’un emekçiden yana duruşlarını bitirmek için yapılan nafile çabalardır. 

Emekçiler olarak bizler Grup Yorum’u tanıyor ve onların haklılığına inanıyoruz. Türkü söyleme yasaklarına karşı verdikleri mücadelelerini destekliyoruz. 

Grup Yorum halka mal olmuştur, halkın türkülerini söyleyen grubu emekçilerden ve emekçinin müziğini yapmaktan vazgeçiremeyecekler. Grup Yorum dün olduğu gibi, bugün ve yarın da alanlarda emekçilerle omuz omuza mücadeleye devam edecektir. 

Grup Yorum’un konser yasaklarının kaldırılması, müzik çalışmalarını yaptığı İdil Kültür Merkezi’ne baskınların son bulması, haksız tutuklamaların sona ermesi taleplerinin kabul edilmesini istiyoruz. 

Bu mücadelede Helin Bölek yaşamını yitirdi.  Bir SANATÇI daha ölmesin.Talepleri kabul edilsin.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız