Güncel

Hemşireler Günü'nde kutlama değil, hakları için eylem yaptılar

Hemşirelik Günü’nde eylem yapan SES Sendikası İzmir Şubesi’nde örgütlü hemşireler, yoğun nöbetler, angarya, düşük ücret, riskli çalışma koşulları gibi çok sayıda sorun yaşadıklarını söyledi.

13 Mayıs 2016 Saat: 23:20
Hemşireler Günü'nde kutlama değil, hakları için eylem yaptılar
Hemşireler Günü'nde kutlama değil, hakları için eylem yaptılar

Hemşirelik Günü’nde eylem yapan SES Sendikası İzmir Şubesi’nde örgütlü hemşireler, yoğun nöbetler, angarya, düşük ücret, riskli çalışma koşulları gibi çok sayıda sorun yaşadıklarını söyledi
Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşireleri, 12 Mayıs Hemşirelik Günü nedeniyle kutlama değil eylem yaptı. Sağlık sisteminde yaşanan sorunların altında ezildiklerini açıklayan sağlık çalışanları, taleplerini sıraladı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Sendikası İzmir Şubesi’nde örgütlü olan hemşireler adına açıklama yapan iş yeri temsilcisi Hülya Ulaşoğlu, “Hemşire ve ebeler olarak, hastanelerde birinci basamak sağlık hizmetleri alanında iş ve gelir güvencesizliği, yoğun nöbetler, angarya, düşük ücret ve riskli çalışma koşulları, performans ve neoliberal toplam kalite yönetimi anlayışı ve emekliliğe yansımayan ek ödemeler gibi sorunlar ile karşı karşıyayız” dedi.
ŞİDDET GÖRÜYORUZ
“Sağlıkta dönüşüm politikası ile yaratılan bu tablo, sağlık hizmetinin her şeyden önce bir ekip hizmeti olduğunu yok sayan ve sağlığı metalaştırmaya çalışan bir anlayışın ürünüdür” ifadelerini kullanan Ulaşoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kamu hastaneleri her yıl artan sayısına rağmen, yetersiz hemşire kadrosu nedeniyle ihtiyacı karşılayamıyor. Yeterli hemşire ve ödenek olmamasından dolayı bazı hastanelerde servisler kapatılmakta, personel sayısının düşüklüğü nedeniyle emekçiler yoğun nöbetlere, ağır iş yüküne ve şiddete maruz kalmakta. 14 Mayıs 2012 ile 9 Mart 2015 yılları arasında Beyaz Kod verilerine göre günde en az 31 sağlık çalışanı şiddete uğruyor. Başvurularda fiziksel şiddet oranı yüzde 35.”

GÜVENCELİ VE KADROLU İSTİHDAM
Sağlıkçıların taleplerinden bazıları şöyle: Hemşire sayısı mutlaka artırılmalı ve personel açığı güvenceli, kadrolu istihdam ile giderilmeli. Ek ödemeler maaşa eklenerek emekliliğe yansıtılmalı. Hastanelerde şiddet ve taciz çerçevesinde önleyici uygulamalar yaygınlaşmalı ve kadro durumuna bakılmaksızın her çalışan hukuki yardımdan yararlanmalı.” (Umut KARAKOYUN-İzmir 9 Eylül)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız