Güncel

"Herkesin mutlu olacağı bir düzenin nüvelerini yeşertmek için çokça sebebimiz var"

Halk insiyatifleri ve meclislerde bir araya gelebiliriz forum toplantıları”nın bir diğeri ise Kadıköy Antika Kafe’de yapıldı.

12 Nisan 2019 Saat: 23:16
"Herkesin mutlu olacağı bir düzenin nüvelerini yeşertmek için çokça sebebimiz var"
"Herkesin mutlu olacağı bir düzenin nüvelerini yeşertmek için çokça sebebimiz var"

Necdet ÖZSAYGIN

İSTANBUL-“Çaresiz değiliz” formu tarafından  toplantı sonrası yapılan açıklamada şöyle denildi:

 “Yüzlerce ürünün yetiştiği memleket toprağında tarımın bitirilerek insan onurunun patates-soğan kuyruklarında seçim malzemesi yapıldığı vicdansız düzendeyiz.

Eşitlik özgürlük ve yaşam hakkı için seslerini duyurmaya çalışan kadınların hedef haline getirildiği, inancın halkları birbirine karşı kışkırtmak için siyaset malzemesi yapıldığı bir korkunç rejimdeyiz. Cumartesi Anneleri’nin kaybedilen evlatlarını parmaklıklar ardında aramaya mahkum edildiği bir karanlık tüneldeyiz.

Bir turizm tekelinin patronunun turizm ve kültür bakanı, özel okul zinciri sahibinin milli eğitim bakanı, özel hastane sahibinin sağlık bakanı olduğu, memleketin bir anonim şirketin sermayesi haline getirildiği,adına başkanlık denilen bu rejim burjuva siyasetin bir döneminin bittiğini bizlere en açık biçimiyle göstermekte.

Bu gün bir milletvekili meclis kürsüsünde üç dakika konuşabilmek için üç ay sıra bekliyor. Belediyelerin bütçeleri tamamıyla saray tarafından belirleniyor. Kayyumlar ile halkın meşru iradesi gasp ediliyorsa, halkın milyonlar olarak kendisini yönettiği araçları yaratmanın zamanı gelmiş de geçiyor demektir. Bu günden yarına uzanacak olan oldukça kapsamlı bir çabadır. Yapmaya çalıştığımız şey,farklı bir siyaset tarzının her bir insanın iradesini ve gönüllüğünü kapsayacak biçimde sokaklarımızdan,mahallelerimizden doğru örülmesidir.Bu güne kadar ki eksik ve yanlışlardan ders çıkartarak yürüme isteğidir.

Her birimize ait farklı türde birikim ve yeteneklerin birbirini güçlendirecek şekilde omuz omuza olmasıdır temenni ettiğimiz. Herhangi birimiz hastalandığında başında nöbete durduğumuz, çocuğumuzu gönül rahatlığıyla bir diğerimize emanet edebildiğimiz, öğretmen arkadaşlarımızdan alternatif ve bilimsel eğitim seminerleri aldığımız,meclis zeminlerimizde kooperatif deneyimlerini ortaya çıkarabildiğimiz,işinden sorgusuz sualsiz atılan bir arkadaşımıza hukuki destek verebildiğimiz,incitilen bir kadın için sokakta omuz omuza olabildiğimiz gerçek anlamda yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var.

İnsanların kendini asla yalnız ve çaresiz hissetmeyeceği, umudun sevinçli bir çocuk misali aramızda büyüyeceği, birimizin ortaya çıkarttığı bir güzellikten hepimizin mutlu olacağı başka bir düzenin nüvelerini bu günden yeşertmek için çokça sebebimiz var.

Az yalnız ya da çaresiz değiliz. Yaşamımız, geleceğimiz ve memleketimiz için yan yana gelmek,yarını birlikte karşılamak vaktidir şimdi.Haydi,hep birlikte yapabiliriz.”

Toplantı sonrasında 1 mayıs öncesi 21 Nisan Pazar günü saat 15.00’de Ses Sahnesinde yapılacak olan ‘’Çaresiz değiliz.Bahar Emek Şenliği’’etkinliğine çağrı da yapıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız