Güncel

Hollanda, Türkiye'deki büyükelçisini resmen çekti

Hollanda Türkiye'deki büyükelçisini resmen çektiğini açıkladı. Türkiye'nin Hollanda’ya yeni bir büyükelçi atamasına izin verilmeyeceği açıklandı.

5 Şubat 2018 Saat: 21:13
Hollanda, Türkiye'deki büyükelçisini resmen çekti
Hollanda, Türkiye'deki büyükelçisini resmen çekti

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçisi’nin resmen çekildiğini ve Türkiye’nin de Hollanda’ya yeni bir büyükelçi atamasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Başbakan yardımcısı Bekir bozdağ ise Hollanda ile diplomatik ilişkilerin devam ettiğini öne sürdü.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’yle konu hakkındaki görüşmelerin de ‘durdurulduğu’ bilgisi verildi.

İki ülke arasındaki gerilim Türkiye'de 16 Nisan’da yapılan başkanlık referandumu öncesine dayanıyor. Hollanda, Türkiyeli yetkililerin ülkede propaganda yapmasına izin verilmeyeceğini duyurmuş ve bazı etkinlikleri iptal etmişti. İptal edilen etkinler arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ziyareti de vardı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya da bu süreçte karayoluyla Hollanda’ya girmeye çalışmış ancak buna izin verilmeyince iki ülke arasında kriz yoğunlaşmıştı.

BEKİR BOZDAĞ: HOLLANDA VE TÜRKİYE ARASINDA DİPLOMATİK İLİŞKİLER SÜRÜYOR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin devam ettiğini öne sürerek "Son 1 yıldır Hollanda'nın Ankara'da zaten Büyükelçisi yoktur. Olmayan büyükelçilerini resmen geri çektiklerini açıklamışlardır. Bu yeni bir durum değil bizim için. Malumun ilanıdır. Ancak Hollanda ve Türkiye arasındaki Diplomatik ilişkiler kesilmemiştir. Aynen devam etmektedir. Hem onların Ankara'da maslahatgüzarları var hem de Türkiye'nin Lahey'de temsilcileri var. İki ülke ilişkileri devam etmektedir ancak bu konuda bizimde şu anda orada büyükelçimiz yok, onlarında şu anda Türkiye'de Büyükelçileri yoktur. Tabi konuyla ilgili Dışişleri Bakanlıklarının görüşmeleri devam edecektir. Umarım ki yakında iki ülke bu konudaki sorunu aşar, hem Hollanda'nın Büyükelçisi Ankara'ya gelip görevine başlar hem de biz Büyükelçimizi Hollanda'ya göndeririz o da orda görevine başlar. Bunun fazla sürmemesi temennimizdir" diye konuştu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız