Güncel

Hopalı kadınlar: Sustukça öldürülüyoruz

Artvin’in Hopa İlçesinde Hopa Toplum Sağlığı’nda hemşire olarak çalışan Güler Subaşı’nın cesedi apartman asansör boşluğunda bulundu.

21 Ocak 2016 Saat: 23:19

Artvin’in Hopa İlçesinde Hopa Toplum Sağlığı’nda hemşire olarak çalışan Güler Subaşı’nın  cesedi apartman asansör boşluğunda bulundu. Subaşı’nın eşi cami imamı Yaşar Subaşı, Güler Subaşı’yı asansör boşluğuna iterek öldürdüğü suçlamasıyla dün adliye sevk edildi.

Kadın cinayetlerine Artvin’in Hopa ilçesinde bir yenisi daha eklendi. Güler Subaşı sadece bileziklerini Cami imamı olan kocasına vermediği için asansör boşluğuna itirilerek öldürüldü. Yaşar Subaşı’nın borsada çok para kaybettiği için eşinden bilezikleri istediği eşinin reddetmesi üzerine asansör boşluğuna ittiği bildirildi. Güler Subaşı’nın daha önce de eşinden boşanmak istediği fakat Müftülüğün araya girmesiyle barıştırıldığı belirtildi.

Güler Subaşı’nın öldürülmesine tepki gösteren Hopalı Kadınlar ‘Sustukça öldürülüyoruz , Güler Subaşı İsyanımızdır’ pankartı ile Hopa Parkında saat 16.00’da bir araya geldi. Çarşı içinde bir yürüyüş yapan kadınlar basın açıklaması yaptı.

Eylemde konuştuğumuz Sultan Akbıyık “Biz böyle bir şeyin yaşanmasını kabul edemiyoruz. Gördüğünüz gibi bugün Hopalı kadınlar sokakları doldurdular. Bir kısım buna ‘kader’ diyecek, bir kısım ‘alın yazısı’ diyecek ben hiçbir şey demiyorum. Ben buna şiddet, cinayet, cahillik diyorum. Buna her şey denilebilir. Artvin, Hopa olarak ayaktayız. Biz kadınlar olarak ne kadar güçlü olduğumuzu göstermek için burdayız. Biz kadınlar baskıya rağmen, bizler şiddetli gecimsizliğe rağmen  bir arada yaşamaya zorlanıyoruz. Biz Hopalı kadınlar olarak  Yaşar Subaşı hak ettiği cezayı alana kadar bu davanın  takipçisi olacağız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız