Güncel

Hrant Dink cinayeti davası 16 Eylül'e ertelendi

76 sanığın yargılandığı Hrant Dink cinayeti davasında tanık ifadeleri dinlendi. Mahkeme heyeti duruşmayı 16 Eylül'e erteledi.

10 Temmuz 2020 Saat: 07:19
Hrant Dink cinayeti davası 16 Eylüle ertelendi
Hrant Dink cinayeti davası 16 Eylül'e ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde üçüncü gününde de devam etti.

Eski Savcı Zekeriya Öz, Fethullah Gülen, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile gazetecilerin de aralarında bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davada yine tanık ifadeleri dinlendi.

Dink ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu Hrant Dink ile 2004 yılında İstanbul Valiliği'nde görüşen MİT görevlilerinin dinlenmesi talebini yineledi ve mahkemenin celsenin ilk gününde verdiği "Görüşmeye katılan MİT görevlilerinin dinlenmesine gerek yoktur" kararının hatalı olduğunu, sözkonusu MİT görevlilerinin dinlenmesinin davanın seyri açısından önemli olduğunu söyledi.

Bugünkü son oturumda tutuklu sanıklar taleplerini sundu. Sanık Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün 48 aydır tutuklu olduğunu, alacağı cezanın üzerinde hapis yattığını, aleyhindeki suçlamaların temelsiz olduğunu, kaçma şüphesinin bulunmadığını belirterek tahliyesini talep etti. Gün Samsun'da Ogün Samast'ın Türk bayrağı önündeki görüntülerinin çekilmesi için Fox tv -TGRT tarafından görevli olarak Samsun'a gittiğini, görüntüleri birçok kanalın da yayınladığını ifade etti. Gün görüntülerin Ergenekon operasyonları için jandarma aleyhinde algı oluşturmak üzere yayınlandığı yönündeki suçlamaları kabul etmedi. 

Tutuklu sanıklardan Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer duruşmaya katılmadı, avukatları aracılığıyla tahliye teleplerini iletti.

Sanık Muharrem Demirkale'nin de tahliye talebini dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Eylül'e ertelerken cinayet günü görevde olan MİT İstanbul Bölge Müdürü Ahmet Köksoy'un MİT'in izin vermesi halinde tanık olarak dinlenmesine, tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Muharrem Demirkale ve Ercan Gün'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti 2004 yılındaki görüşmeye katılan MİT görevlilerinin tanık olarak dinlenmesine gerek olmadığı yönündeki kararının yineledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız