Güncel

Hrant Dink davasında savcı mütalaa için süre istedi, duruşma ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılandığı davada savcı mütalaayı hazırlamak için süre istedi, dava ertelendi.

24 Kasım 2020 Saat: 23:06
Hrant Dink davasında savcı mütalaa için süre istedi, duruşma ertelendi
Hrant Dink davasında savcı mütalaa için süre istedi, duruşma ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 111. duruşması görüldü.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Ercan Gün, Silivri 1 No'lu Kapalı Cezaevinden, Hamza Celepoğlu ise Sincan 2 No'lu F Tipi Cezaevinden SEGBİS ile bağlandı. Tutuksuz sanıklar Ali Öz, Ecevit Emir, Gazi Günay, Adem Sarıgöl ve Reşat Altay'ın hazır bulunduğu duruşmaya, Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek mazeret dilekçesi sunarak katılmadı.

SAVCI MÜTALAA İÇİN SÜRE TALEP ETTİ

Kimlik tespitlerinin ardından talepler alınmaya başlandı. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaayı hazırlamak için süre talep etti.

Ardından söz alan Ercan Gün’ün Avukatı Uğur Güner, Gün'ün 53 aydır tutuklu olduğunu söyledi. Güner, "Mahkemelerin somut delillerle hareket ettiğini biliyoruz. Adaletin içerisinde vicdan da vardır. Sadece bir haber yapan müvekkilimiz 53 aydır tutukludur. Ercan Gün'ün tahliyesini talep ediyorum" dedi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 15 ARALIK'TA

Taleplerin alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, savcının süre talebini kabul etti, Ercan Gün’ün tahliye talebi ile diğer taleplerin celse arasında görüşülmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 15 Aralık 2020’te 10.00’da görülecek

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız