Güncel

Hrant Dink Vakfı'nın ölümle tehdidine tepkiler yağıyor

Hrant Dink Vakfı, kendilerine gönderilen e-postalar aracılığıyla Rakel Dink ve vakıf avukatlarının ölümle tehdit edildiğini duyurdu.

30 Mayıs 2020 Saat: 09:03
Hrant Dink Vakfının ölümle tehdidine tepkiler yağıyor
Hrant Dink Vakfı'nın ölümle tehdidine tepkiler yağıyor

İSTANBUL-Vakfın açıklamasına göre "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerinin de yer aldığı tehdit mesajlarında kendilerinden ülkeyi terk etmeleri istendi. Olaya sosyal medyadan tepkiler yükselirken Gazeteci Nedim Şener, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili resen soruşturma başlattığnı bildirdi. 

Hrant Dink Vakfı tarafından kamuoyuna yapılan açıklama:

"27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Hrant Dink Vakfı’na email yoluyla yazılı ölüm tehdidi ulaştığını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’ne durumu yazılı olarak bildirdik. Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de resmi kurumların bilgisi dahilinde, herkesin gözü önünde öldürülmesinden önce de duymaya aşina olduğumuz ve bugünlerde marifet sayarak kimi çevrelerce sıkça tekrarlanan “Bir gece ansızın gelebiliriz” sloganını da içeren tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı “kardeş masalları” anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor.

Son dönemde yükseltilmesinde sakınca görülmeyen ırkçı, ayrımcı, nefret dili ancak bu tür korkunç yaklaşımları tetikler, cesaretlendirir, azmettirir. Her vatandaşın eşit, özgür ve adil yaşamasını sağlamak için çalışmak Türkiye’de siyaset yapan tüm kesimlerin görev ve sorumluluğudur. Oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak ve tüm yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak üzere bu talihsiz duyuruyu yapmanın da bizim görevimiz olduğu kanaatindeyiz.

2007’den sonra daha adil, özgür, eşit bir Türkiye’ye katkı sunmak için kurulan ve o günden beri çalışmalarını bu yönde sürdüren Hrant Dink Vakfı olarak; tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı bir ülkeye kavuşma hayaliyle, ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğimizi saygıyla duyururuz. "

Hrant Dink Vakfı tarafından yapılan açıklama şöyle ????

Hrant Dink Vakfı'nın ölümle tehdidine tepkiler yağıyor

Öte yandan ölüm tehdinin kamuoyuna duyurlmasından sonra, gerek demokratik kitle örgütleri gerek hukukçulardan ve vatandaşlardan oynanmak istenen oyun ve yapılmak istenen tezgahlar dile getirildiği tepki ve kınama mesajları  gündeme oturdu. Ayrıvca, İstanbul Cumhuriyet savcılığının da soruşturma başlattığı öğrenildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız