Güncel

Hüda Kaya'nın serbest bırakılması için çağrı yapıldı

Halkların Demokratik Partisi eski milletvekili Hüda Kaya, 1 Kasım 2023'ten bu yana tutsak. Kaya'nın serbest bırakılması talebiyle ailesi ve avukatları İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenlendi.

29 Nisan 2024 Saat: 12:11
Hüda Kayanın serbest bırakılması için çağrı yapıldı
Hüda Kaya'nın serbest bırakılması için çağrı yapıldı

Açıklamayı avukatı Zilan Leventoğlu gerçekleştirdi.
Hüda Kaya'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na defalarca kez ifade vermek için hazır olduğunu belirtmesine rağmen "kaçma şüphesi" ile tutuklandığını belirten Leventoğlu, bu haksız, hukuksuz, keyfi ve siyasi rehin uygulamalarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz dedi.
Ardından Hüda Kaya'nın ailesi adına kızı Nurcihan Rençber söz aldı. Rençber, haksızlığa karşı itirazımızı yükseltecek ve bedeli ne olursa olsun annemizin yanında olmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
Açıklamada söz alan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Hüda Kaya'nın haksızlığa uğrayan her kesimin yanında olduğunu hatırlattı.
Son olarak söz alan eski milletvekili Züleyha Gülüm de Hüda Kaya özgürlük, adalet, eşitlik dediği için tutuklandığını söyledi. HDP Eski Milletvekili Musa Piroğlu'da Hüda kKaya'nın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız