Güncel

Hukuk örgütleri: meslekdaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır

Gözaltına alınan ÇHD Genel Merkez yöneticisi Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ve ÇHD üyeleri Av. Didem Baydar Ünsal, Av. Seda Şaraldı, Av. Berrak Çağlar için Ankara'da hukuk kurumları tarafından basın toplantısı yapıldı.

8 Şubat 2024 Saat: 15:03
Hukuk örgütleri: meslekdaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır
Hukuk örgütleri: meslekdaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır

6 Şubat 2024 Günü Halkın Hukuk Bürosu'na yapılan baskında gözaltına alınan ÇHD Genel Merkez yöneticisi ve ÇHD Ankara Şube üyesi Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ve ÇHD üyeleri Av. Didem Baydar Ünsal, Av. Seda Şaraldı, Av. Berrak Çağlar’ın gözaltı sürecine ilişkin olarak Ankara'da hukuk kurumları tarafından basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısında Avukat Murat Yılmaz açılış konuşması yapmış, basın metnini ÇHD Ankara Şube yöneticisi Gizem Özdem okudu. Ayrıca DEM Parti Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, Toplumsal Hukuk Temsilcisi Avukat Barış Barışık ve Ankara Şube Eş Başkanı Avukat Arzu Kurt birer konuşma yaptı.

Adalet İçin Hukukçular, Demokrasi İçin Hukukçular, ÇHD Ankara Şube, Hukukçu Dayanışması, ÖHD Ankara Şube, Toplumsal Hukuk tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen açıklamada Avukat Murat Yılmaz açılış konuşmasını yaparken,   basın metnini ÇHD Ankara Şube yöneticisi Gizem Özdem okudu. Ayrıca DEM Parti Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, Toplumsal Hukuk Temsilcisi Avukat Barış Barışık ve Ankara Şube Eş Başkanı Avukat Arzu Kurt birer konuşma yaptı.

‘SOMUT GEREKÇE OLMADAN GÖZALTINA ALINDILAR’

Basın açıklamasında şöyle denildi: Meslektaşlarımız ÇHD genel merkez yöneticisi ve ÇHD Ankara Şube Üyesi Avukat Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ve ÇHD üyeleri Avukat Didem Baydar Ünsal, Avukat Seda Şaraldı ile Avukat Berrak Çağlar 6 Şubat Salı günü kapıları kırılarak girilen Halkın Hukuk Bürosundan gözaltına alınmışlardır. Meslektaşlarımız hakkında hukuka aykırı bir biçimde ilk 24 saat avukat görüş yasağı kararı alınmış, bu nedenle avukat görüşü yapılamamış, soruşturma dosyasında gizlilik kararı verilmiştir. Meslektaşlarımız son derece keyfi bir biçimde, hiçbir somut gerekçe gösterilmeksizin gözaltına alınmışlardır ve gözaltında tutulmaktadırlar.”

'SAVUNMANIN BAĞIMSIZLIĞINA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Meslektaşlarımızın gözaltına alınması iktidarın her fırsatta avukatlara yönelen saldırılarının bir sonucu olduğunu, 2013 ve 2017 yılında da benzer komplolarla meslektaşlarının gözaltına alındığını, yargılamalar sırasında bu komplolar boşa çıkartıldığı dile getirilen açıklamada, “İktidar her fırsatta savunmaya yönelik saldırıları ile avukat arkadaşlarımızı sindirme politikasını sürdürmeye devam etse de biz de her seferinde bu hukuksuzluğu gün yüzüne çıkartıp mesleğimize vesavunmanın bağımsızlığına sahip çıkacağız.”denildi.

Hukuk örgütleri, meslektaşlarımızın bugün emniyet ifadelerinin alınacağının söylendiğini vurgulayıp,  tüm avukatları bu hukuksuzluğa karşı durmak üzere gözaltına alınan arkadaşlarının yanında olmaya çağırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız