Güncel

Hukukçular: Saldırılar hepimizin sesine, özgürlüğüne

Hukuk örgütleri, sanatçı Sezen Aksu, gazeteci Sedef Kabaş ve avukat Mürsel Ünder’e yönelik saldırılara tepki göstererek, “Bu saldırılar, hepimizin sesine, sözüne, özgürlüğüne, hukuk güvenliğine ve toplumsal barışa yöneliktir” dedi.

27 Ocak 2022 Saat: 15:17
Hukukçular: Saldırılar hepimizin sesine, özgürlüğüne
Hukukçular: Saldırılar hepimizin sesine, özgürlüğüne

Hukukçular, gerçekleştirdikleri protesto eylemiyle ülkede yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti. İlk önce Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi içinde bir süre ayakta bekleyen hukukçular, daha sonra alkışlarla çıktıkları adliye önünde açıklama yaptı. "Herkes için adalet" pankartının açıldığı açıklamaya, Hakların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve çok sayıda avukat katıldı.

Açıklamayı yapan avukat Selin Nakıpoğlu, adliyeyi işaret ederek, hukuksuzluklara karşı bu binada mücadele ettiklerini söyledi. İktidar tarafından hedef gösterilen sanatçı Sezen Aksu, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ve bekçiler tarafından ters kelepçe uygulanarak, darp edilen avukat Mürsel Ünder ile dayanışmak için bir araya geldiklerini belirten Nakıpoğlu, “Bu saldırılar hepimize yöneliktir çünkü hepimizin sesine, sözüne, özgürlüğüne, hukuk güvenliğine ve yasalar önünde eşitliğe, demokrasiye, halkın bilgilenme hakkına, toplumsal barışa yöneliktir” dedi.

Baskı, tehdit ve şiddet yoluyla demokratik toplumsal muhalefetin korkutulmaya ve sindirilmeye çalışıldığını ifade eden Nakıpoğlu, şöyle dedi: “Şarkılarıyla yarım asırdır hepimize yol arkadaşlığı yapmış bir sanatçının ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından ‘dilini koparmakla’ tehdit edebildiği, Adalet Bakanı’nın talimatıyla bir gazetecinin gece yarısı evi basılarak gözaltına alınabildiği ve bir avukatın artık halk için bir güvenlik tehdidi haline gelen bekçiler tarafından hukuk dışı ve keyfi bir şekilde özgürlüğünden mahrum bırakarak, darp edildiği bir ülkede hiç birimizin hukuk güvenliğinden ve özgürlüğünden söz edilemez.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız