Güncel

İçeriden, Dışarıya Fotoğraf: “Düşler Tutsak Edilemez” Sergisi

"İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" adını taşıyan sergi, 31.Ocak.2018 saat : 19:00 ‘da, Beyoğlu’da, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nde açılacak.

30 Ocak 2018 Saat: 22:49
İçeriden, Dışarıya Fotoğraf: “Düşler Tutsak Edilemez” Sergisi
İçeriden, Dışarıya Fotoğraf: “Düşler Tutsak Edilemez” Sergisi

“Görülmüştür Ekibi” ile “redfotoğraf grubu” politik mahpuslarla dayanışmak, onların sesini, düşünce üretimlerini dışarı duyurmak amacıyla başladıkları yeni bir projeyi daha tamamladı. "İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" adını taşıyan sergi, 31.Ocak.2018 saat : 19:00 ‘da, Beyoğlu’da, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nde açılacak. "İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" adını verdikleri bu çalışma, basında daha önce "Fotoğraf Köprüsü" olarak tanınan ve 55 Mahpus ile 55 Fotoğrafçıyı buluşturdukları serginin ikinci aşaması.r. "Fotoğraf Köprüsü" geçtiğimiz iki yıl boyunca Türkiye'nin birçok yerinde ve akabinde 3 Avrupa ülkesinde sergilenmişti. Proje ekibi tarafından yapılan açıklamada proje hakkında şu bilgilere yer verildi:

"Projemizin ikinci aşamasında -iki yıl süren meşakkatli bir yolculuktan sonra - 30'a yakın cezaevine yeniden girerek 68 Tutsak ile 60 Fotoğrafçı'nın buluşmasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu buluşmaların birinci amacı "tutsakların düşlerini görünür kılmak"tı, bir diğer amacı da her geçen gün artan politik tutuklu ve hükümlülere bir selam iletmek, varlıklarını dışarıda yaşayanlara yeniden duyurmaktı. "İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez" adlı yeni sergimiz yüzlerce insanın, şairin, yazarın, ressamın, fotoğrafçının destek olduğu kolektif bir çalışmanın ürünüdür. Tutsakların düşleri, onların betimlemeleri üzerine fotoğraflara yansımıştır. Sergide hem betimlemeleri hem de fotoğrafları görecek, böylelikle tutsakların seslerini duyabileceksiniz. İşte bu projede amacın hasıl olması size bağlıdır. Zira sanat eseri, ancak seyirciyle, okuyucuyla, izleyiciyle tamamlanır. Bu bağlamda sizden tek beklentimiz: Davetimize icap etmeniz, gelip binbir emekle ördüğümüz bu görsel - edebi şöleni izlemeniz, tutsakların düşlerini görünür kılmamıza destek olmanızdır."

Açılış : 31.Ocak.2018 saat : 19:00 - Sergi süresi: 31.Ocak / 02.Şubat.2018

İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) Adresi İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. No:32/2 34433 Beyoğlu / İstanbul Telefon : +90 (212) 292 42 01

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız