Güncel

İHD Başkanı Türkdoğan: Haklarımızı savunmaya devam edeceğiz

Yüksel Caddesi'nde açıklama yapmak isteyen İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, gözaltına alınmalarından üç saat sonra serbest bırakıldı.

9 Kasım 2017 Saat: 22:42
İHD Başkanı Türkdoğan: Haklarımızı savunmaya devam edeceğiz
İHD Başkanı Türkdoğan: Haklarımızı savunmaya devam edeceğiz

Duvar'a konuşan İHD Eş Genel Başkan Öztürk Türkdoğan "Henüz basın açıklamasına başlamamıştık. Polis amirleri gelip engelleyerek, keyfi gözaltılar yaptılar" dedi.

Yüksel Caddesi’ndeki ‘ işimi geri istiyorum’ eylemlerinin birinci yıl dönümünde İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen İHD üyeleri, anıt önüne gelmeden gözaltına alındı. İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın da aralarında bulunduğu dernek üyeleri üç saatlik gözaltının ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmalarının ardından Duvar’a konuşan Türkdoğan, “Henüz açıklamaya başlamamıştık. Polis amirleri gelip engelleyerek keyfi gözaltılar yaptılar” dedi.

İnsan Hakları Anıtı önünde yapılanların, kolluk kuvvetleri tarafından emirlerin nasıl keyfi uygulandığını gösterdiğini söyleyen Türkdoğan şöyle konuştu:

“Polisler emir aldıklarını söylüyorlar. Emir verenler neye dayanıyorlar. Yargı hükumetin baskısı altında olduğu için hiçbir şey yapamıyoruz. İnsan Hakları heykeli abluka altında. Trajikomik bir durum var ortada.

Bu burada kalmayacak elbette. Biz hukuksal sınırlarda şikâyetlerimizi yapacağız. Onlar güçlü görünebilirler ama yaptıklarının hukukta karşılığı yok.

Tam tersi haklarımız daha güçlü savunmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız