Güncel

İHD İzmir: Hasta tutsak Muhlise Karagüzel serbest bırakılsın

İHD İzmir Şubesi hasta tutsak Muhlise Karagüzel'in durumuna dikkat çekerek, gereken tedaviyi olabilmesi için derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

3 Şubat 2024 Saat: 23:45
İHD İzmir: Hasta tutsak Muhlise Karagüzel serbest bırakılsın
İHD İzmir: Hasta tutsak Muhlise Karagüzel serbest bırakılsın

ERKAN SOYLU


İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için 284. hafta basın açıklamasını Konak eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi. "Hasta mahpuslar ölüyor! Susma, suça ortak olma" pankartı açılan eylemde basın açıklamasını Gülay Gün Bilici okudu.

Menemen R Tipi Hapishanesi'nde tutulan 61 yaşındaki Muhlise Karagüzel'in durumunu kamuoyuyla paylaşan Bilici, "Karagüzel, defalarca tutuklanmış, en son 7 yıl 6 aylık hüküm giymiş, Yargıtay kararı bozmuş, tekrar görülen mahkemede cezalandırılmıştır. Yargıtay geçtiğimiz günlerde Güzel'in cezasını onaylamıştır" ifadelerini kullandı.

3 defa kalp krizi geçiren Karagüzel'in kalp, diyabet, hipertansiyon, astım, bel ve boyun fıtığı hastası olduğunu ifade eden Bilici, "Kan şekeri çok yükseldiği için günde dört kez insülin iğnesi yapılmaktadır. Şeker yüksekliği gözlerine ve böbreklerine zarar vermiş olduğu için şiddetli ağrılar çekmektedir. Hastalıkları nedeniyle diyetine uygun beslenmesi gerekmesine rağmen bu ihtiyacı karşılanmamakta, bu durum sağlık sorunlarını artırmaktadır" dedi.

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

'ACİL AMELİYAT GEREKLİ AMA HAPİSHANEDE ENFEKSİYON RİSKİ VAR'
Defalarca göz anjiyosu yapılan Karagüzel'in acilen ameliyat olması gerektiğini kaydeden Bilici, hapishane koşulları nedeniyle Karagüzel'in ameliyat sonrası enfeksiyon kaparak gözlerini kaybetme riski olduğuna işaret etti.

Karagüzel'in giderek ağırlaşan astım hastalığına bağlı olarak nefes almakta güçlük çektiğini ifade eden Bilici, Karagüzel'in ilk kez 2021'de kalp krizi geçirdiğini, yapılan anjiyoda kalbe giden çok sayıda damarın tıkalı olduğunun tespit edildiğini aktardı. 3 gün sonra tekrar anjiyo yapılan Karagüzel'in hastane kaldığı 8 gün boyunca kelepçeli tutulduğunu hatırlatan Bilici, Karagüzel'in 2022'de 

"Muhlise Karagüzel, geçen hafta Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, anjiyo yapılmış ama tıkalı damarlar açılamamıştır. Doktorlar, açık kalp ameliyatı yapılması gerektiğini söylemişler ama Güzel'in diğer hastalıkları nedeniyle ameliyatı risk taşımaktadır" diyen Bilici, bu durumun ailesine "telefon bozuk" denerek haber verilmediğini belirtti.

'KAMUOYUNU DUYARLILIĞA ÇAĞIRIYORUZ'
Karagüzel'in siyasi faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklandığını kaydeden Bilici, daha önce Kayseri ATK'nın Karagüzel için "hapiste kalamaz" raporu verdiğini ancak ardından İstanbul ATK'nın "hapishanede kalabilir" raporu verdiğini aktardı.

Bilici, şöyle devam etti: "Hapishane koşullarında gerekli tedavi ve bakımı sağlanamayan ve her an yeni bir kalp krizi, şeker koması veya astım nöbeti riski ile yaşayan Muhlise Karagüzel'in serbest bırakılarak tedavisinin dışarıda sürdürülmesi sağlık ve yaşam hakkının korunması bakımından zorunluluk haline gelmiş bulunmaktadır. Buradan yetkilileri hukuka uygun bir şekilde davranmalarını istiyoruz. Aksi durum suç işlemektir. Kamuoyunu da hasta mahpuslar için duyarlılığa çağırıyoruz."

Eylem sloganlarla son buldu.

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 13 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız