Güncel

İHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu: Hasta tutuklu Kerim Altınmakas serbest bırakılsın-VİDEO

İHD İzmir Şubesi, 68 yaşında, birçok rahatsızlıkları olan, Kalp krizi geçirmiş, kalp damarlarında tıkanıklık bulunan ve şu an Buca/ Kırıklar KCİK’nda 1 No’lu Karantina koğuşunda kalan Kerim Altınmakas’ın serbest bırakılmasını istedi.

30 Ocak 2021 Saat: 13:34
İHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu: Hasta tutuklu Kerim Altınmakas serbest bırakılsın-VİDEO
İHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu: Hasta tutuklu Kerim Altınmakas serbest bırakılsın-VİDEO

İZMİR


AÇIKLAMANIN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

https://we.tl/t-NjYtgJ9uGU


İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından yapılan çağrıda şöyle denildi:

Tarihlerin 14.01.2021’in ilk saatlerini gösterdiği bir zamanda, daha sonra İzmir merkezli olduğunu öğrendiğimiz, eş zamanlı baskınlarla ESP genel merkez yöneticileri, İl yöneticileri, parti üyeleri ve gazeteciler gözaltına alındı. Bu gözaltılar içinde ESP İzmir İl Başkanı, derneğimiz üyesi ve aktivisti Kerim Altınmakas da vardı. Kerim Altınmakas örgüt üyeliğinden tutuklanma talebiyle hâkimliğe sevk edildi ve tutuklandı. Şu an Buca/ Kırıklar KCİK’nda 1 No’lu Karantina koğuşunda kalmaktadır.

Kerim Altınmakas, işçi emeklisi, 68 yaşında, birçok rahatsızlıkları olan bir insandır. Kalp krizi geçirmiş, kalp damarlarında tıkanıklık vardır. 15 yıldır tansiyon hastasıdır ve ilaç kullanmaktadır. ( delix ) Kolesterol hastasıdır ve buna yönelik ilaç kullanmaktadır.( Crestor ) Astım bronşit hastasıdır, buna yönelik olarak da Seretide isimli ilacı kullanmaktadır. Ayrıca dizlerinde sıvı kaybı olması nedeniyle ayakta durmakta ve yürümekte sorunlar yaşamaktadır. Bu hastalığının tedavisi için yılda 2 kez iğne tedavisi olmak zorundadır. Pandemi sürecinde 68 yaşında olmasına, bunca hastalığı bulunmasına rağmen adli kontrol verilebilecekken tutuklanması, var olan hastalıklarının daha da derinleşmesine neden olacaktır. Çünkü sağlığına herhangi bir şey olduğunda, pandemi nedeniyle, hapishaneden hastaneye götürülmesinde sorunlar yaşanacağı için tedavi olamayacak veya tedavisi aksayacaktır.
Kerim Altınmakas, tanınan, bilinen insan olmasına rağmen, haber verilse gelip ifadesini verebilecek iken ev baskını ile gözaltına alınması düşündürücüdür. Yaşı ve hastalıkları göz önüne alındığında Kerem Altınmakas’ın tutukluluğu kaldırılmalıdır.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız