Güncel

İHD İzmir Şubesi: Hasta mahpuslar serbest bırakılsın I Ali Tetik serbest bırakılsın

Tutuklu aileleri ve İzmir İHD Şubesi, Şakran T Tipi 2 Nolu hapishanesinde tutulan, kalp yetmezliği, prostat kanseri, böbreklerde kitle, gizli şeker, yüksek tansiyon, bel fıtığı, gastrit hastalığı olan Ali Tetik'in serbest bırakılmasını istedi.

13 Şubat 2021 Saat: 12:57
İHD İzmir Şubesi: Hasta mahpuslar serbest bırakılsın I Ali Tetik serbest bırakılsın
İHD İzmir Şubesi: Hasta mahpuslar serbest bırakılsın I Ali Tetik serbest bırakılsın

VİDEO AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

 https://we.tl/t-ueKPSxoCPK


İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi Ali Tetik’e özgürlük! Hapishane Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:.

Pandemi koşullarında hapishanelerde yaşamanın zorluğunu gelen mektuplar ve aile başvurularından öğreniyoruz. Hele bir de hasta iseniz hapishanelerde yaşamak daha da zorlaşıyor. Hem tedaviye götürülmüyorsunuz hem ilaca ulaşamıyorsunuz hem de kalabalık koğuşlarda yaşamaktan ne uyuyabiliyor ne sağlıklı beslenebiliyorsunuz. Hijyen ise tamamen masal oluyor.

Tedaviye götürülmüyorsunuz çünkü pandemi var. Daha önceden alınmış randevulara da götürülmüyorsunuz gerekçe pandemi. Evinize kapanın misafir kabul etmeyin, çok kimseyle temas etmeyin, maskenizi takın diyorlar dışarıdakilere. Hapishanelerde koğuşlar 17- 18 kişiye çıkmış. Birçok insan iç içe yaşıyor. Burada mesafe düşünülmüyor. Bunca insanın hijyenik bir ortam sağlaması da düşünülemez. Bu insanların birçoğu kronik hastalıkları olan insanlar ya da yaşlılar bu durum riskleri artırıyor. Hastaneye gidilemediği için de hastalıklar derinleşiyor.
Böyle bir ortamda yaşayan ve birçok hastalıkları bulunan hasta mahpuslardan birisi de Ali Tetik’tir. Ali Tetik, 1959 Hakkari doğumludur. 5 çocuk babasıdır. 2015 Kasım ayında “ öz yönetim” dosyasından belediye başkanları ve yöneticileri ile tutuklanmış ve 15 yıla hüküm giymiştir. 6 yıldır hapishanededir ve 62 yaşındadır.

Hakkari, Van Hapishanelerinde kalmış şu an İzmir/ Aliağa/ Şakran T Tipi 2 Nolu hapishanesindedir. Buraya istemi dışında gönderilmiştir. Ailesinden uzak bir yerde bulunduğu için doğru düzgün görüşememektedir. Defalarca aileye yakın bir yere gitmek için sevk dilekçeleri yazmış ama kabul edilmemiştir. Ailesinin bildirdiğine göre en son Eylül 2020’de Hakkaride kapalı görüş yapabilmişler. Bu durum onda psikolojik sıkıntılar yaratmaktadır. Bundan dolayı bir an önce ailesine yakın bir yere sevkinin yapılması gerekmektedir. 2020 Eylüldeki kapalı görüşte oğlu, babasının durumunun ciddi anlamda kötü olduğunu, aşırı zayıfladığını, bundan kaynaklı, yaşı ve hastalıkları nedeniyle tansiyonunun yükseldiğini ve bahçe avlusunda kafa üstü yere düşüp alnının yarıldığını, hastaneye götürülmediği ve dikiş atılmadığı, pandemi gerekçelendirilerek yarasıyla kaldığını öğrendiğini, söyledi.

62 yaşındaki Ali Tetik’in kalp yetmezliği, prostat kanseri, böbreklerde kitle, gizli şeker, yüksek tansiyon, bel fıtığı, gastrit gibi hastalıkları vardır. Hapishane koşullarının ağırlığı, pandemi, tedaviye götürülmeme gibi nedenler Ali Tetik’in hastalıklarının daha da derinleşmesine ve kronikleşmesine neden olacaktır. Yaşı dikkate alındığında, tedavisinin yapılabilmesi için bir an önce tahliye edilmesi gerekmektedir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız