Güncel

İHD kurucularından Didar Şensoy mezarı başında anıldı

1 Eylül 1987 tarihinde TBMM önünde polisin işkencesi ve baskıları sonucu yaşamını yitiren insan hakları savunucusu Didar Şensoy, Feriköy'de mezarı başında anıldı.

2 Eylül 2022 Saat: 22:30
İHD kurucularından Didar Şensoy mezarı başında anıldı
İHD kurucularından Didar Şensoy mezarı başında anıldı

YÜKSEL UYGUN


Dünya Barış Günü’ne denk gelen 1 Eylül’de Didar Şensoy için Feriköy Mezarlığı’nda İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi,  İstanbul şubesi, Cumartesi Anneleri,  Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER) ve mücadele arkadaşları tarafından anıldı.

İHD Genel Merkez, İstanbul Şubesi, Dostluk ve Kültür Derneği ve mücadele arkadaşları tarafından Didar Şensoy’un yaşamı ve mücadelesi üzerine anlatımlarda bulundu.

Didar Şensoy kimdir?

Kardeşinin tutuklanmasına kadar Yugoslavya’da öğretmenlik yapan ve daha sonra Türkiye’ye göç eden Didar Şensoy, kardeşi Hasan Şensoy’un tutuklanması ile kendisini cezaevleri koşullarının iyileştirilmesi mücadelesine adadı. Cezaevi kapılarında tutuklu aileleri, dostları ile birlikte ördükleri mücadelenin ve 12 Eylül Darbesi'ne karşı durmanın simgesi oldu. Didar Şensoy, 1986'da İnsan Hakları Derneğinin kurucularından ve şekillendiricilerinden oldu. Tutukluların yanı sıra Metris cezaevi ailelerinin mücadelesinin de simgesi olan Didar Şensoy, 1 Eylül 1987'de yine cezaevlerindeki koşulların düzeltilmesiyle ile ilgili meclise dilekçe vermek üzere üç otobüs dolusu tutuklu yakını mücadele arkadaşlarıyla beraber yola çıktı.

TBMM önünde ”Çocuklarımı serbest bırakmadıkça buradan ölümü kaldırabilirsiniz” diyen Didar Şensoy gerek yürüyüş boyunca gerek TBMM önünde polisin baskıları, joplama  ve dayakları 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız