Güncel

İHD Malatya Şubesi Başkanı Gönül Öztürkoğlu’na 6 yıl 3 ay hapis cezası

İnsan Hakları Derneği Derneği Malatya Şubesi Başkanı Gönül Öztürkoğlu'na 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

18 Aralık 2019 Saat: 22:57
İHD Malatya Şubesi Başkanı Gönül Öztürkoğlu’na 6 yıl 3 ay hapis cezası
İHD Malatya Şubesi Başkanı Gönül Öztürkoğlu’na 6 yıl 3 ay hapis cezası

MALATYA

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şubesi Başkanı olarak görev yapan ve Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” iddiaları ile yargılanan Gönül Öztürkoğlu’na toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD), derneğin Malatya Şubesi Başkanı Gönül Öztürkoğlu’nun yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası verildiğini duyurdu.

Verilen hapis cezası sonrasında İHD’den yapılan açıklamada, “İnsan hakları savunuculuğu faaliyetleri suç değildir” denildi.

Dünya Kadınlar Günü paneline katılmak suç sayıldı

27 Kasım 2018’de sivil toplum örgütü çalışanları ve insan hakları savunucularına yönelik gözaltı ve tutuklama dalgasında Malatya’da gözaltına alınan Öztürkoğlu 30 Kasım’da tutuklanmıştı. Öztürkoğlu için hazırlanan iddianamede, Dünya Kadınlar Günü için gerçekleştirilen bir panel için yaptığı hazırlık, basın açıklamaları yapmak, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmak ve sosyal medya paylaşımları suç sayıldı.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 11 Ekim 2019 tarihli duruşmasında savcı esas hakkında mütalaasını verdi. Mahkeme bugün de kararını açıklayarak Öztürkoğlu’nu 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız