Güncel

İHD: Suruç anmalarına yapılan saldırıları kınıyoruz

İHD İstanbul Şubesi, İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'da Suruç anmalarına yapılan saldırıları kınadı.

21 Temmuz 2021 Saat: 14:35
İHD: Suruç anmalarına yapılan saldırıları kınıyoruz
İHD: Suruç anmalarına yapılan saldırıları kınıyoruz

İnsan Haklari Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Suruç katliamının 6. yılı dolayısıyla düzenlenen anmalara polisin saldırısı ve yaşanan gözaltılara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Barışı ve eşit, özgür, çocukları mutlu bir yaşam düşünü hedef alan Suruç katliamının 6. yılı vesilesi ile düzenlenen butün anma etkinlikleri polisin sert müdahalesine maruz kaldı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'da onlarca kişi şiddet uygulanarak gözaltina alındı" denildi.

Bu saldırıların barışçıl toplanma ve gösteri hakkının ve işkence yasağının ihlali olmasının ötesinde katliamın açtığı derin yaraları bir kez daha kanattığı vurgulanan açıklamada, "Bu saldırılar, katliama maruz kalanların adalet beklentisini boşa düşürmenin ötesinde, o gün bombayı patlatanların halen aramızda olduğu duygusunu güçlendirerek topluma korku yaymaya devam ediyor. Bu korkuyu daim kılmak isteyenler 'Suruç için adalet herkes için adalet' diyerek yola çıkan ve 33 düş yolcusunun geride kalan düşlerini yaşatan Suruç ailelerini susturmak istiyor" diye kaydedildi.

Bir daha yaşanmasın diyerek, geçmişte yaşanan bütün katliamlar için hakikat ve adalet talebini yineleyen İHD İstanbul Şubesi, "'Suruç için adalet, herkes için adalet' diyen sese eşlik ediyor, anma etkinliklerine yapılan mudahaleleri kınıyoruz" diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız