Güncel

" İhraç akademisyenler bütün haklarıyla iade edilsin"

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi bölümü öğretim üyelerinden ihraç edilen akademisyenlerin görevlerine bütün haklarıyla iade edilmeleri çağrısı geldi.

7 Ağustos 2019 Saat: 11:00
" İhraç akademisyenler bütün haklarıyla iade edilsin"
" İhraç akademisyenler bütün haklarıyla iade edilsin"

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğretim üyeleri, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararı sonrasında açıklama yaptı.

mimesis-dergi.org’un haberine göre; Barış Akademisyenleri’nin üniversitelerden ihraç edilmeleriyle sonuçlanan haksızlığa bir son verilmesini talep eden öğretim üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğretim elemanları olarak, bölümümüz öğretim elemanlarının da içinde bulunduğu akademisyenlerin akademik yaşam için değerli ve vazgeçilmez katkılarını sürdürmeleri adına bölümlerindeki görevlerine bütün haklarıyla iade edilmelerini bekliyoruz” dendi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi 26 Temmuz 2019 tarihinde Barış Akademisyenleri için hak ihlali kararı vermiş, imzalanan “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildirinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine işaret etmiştir. Barış Akademisyenleri’nin üniversitelerden ihraç edilmeleriyle sonuçlanan haksızlığa bir son verilmesini talep ediyor, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğretim elemanları olarak, bölümümüz öğretim elemanlarının da içinde bulunduğu akademisyenlerin akademik yaşam için değerli ve vazgeçilmez katkılarını sürdürmeleri adına bölümlerindeki görevlerine bütün haklarıyla iade edilmelerini bekliyoruz”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız