Güncel

İhraç edilen akademisyenler, sokakta ders vermeye başladı: İlki Kuğulupark'ta

Sokak Akademisi kapsamında yapılan açık dersin ilki Kuğulupark'ta başladı.

5 Aralık 2016 Saat: 00:05
İhraç edilen akademisyenler, sokakta ders vermeye başladı: İlki Kuğulupark'ta
İhraç edilen akademisyenler, sokakta ders vermeye başladı: İlki Kuğulupark'ta

Kanun Hükmünde Kararnameler’le (KHK) ihraç edilen, açığa alınan ya da hakkında soruşturma başlatılan akademisyenlerin ders vereceği ‘Sokak Akademisi’ başladı.

İlk dersi dün  Ankara Kuğulupark’ta ‘Hegemonya ve karşı hegemonya’ başlığıyla yapan Sokak Akademisi’nin ilk akademisyenleri ise görevinden uzaklaştırılan Yasin Durak ve hakkında soruşturma başlatılan Mehmet Mutlu oldu.
Açık ders öncesi  açıklamalarda bulunan Yasin Durak,“ Sokak Akademisini özellikle ihraç edilen akademisyenlerin başını çektiği bir atölye olarak kurguladık. Bu atölye çalışmaları çerçevesinde de her hafta farklı yerlerde farklı hocalar ders verecek. Sokak derslerini, bu koşullarda nereye kadar yapabilirsek yapacağız. Akademi inanılmaz bir baskı altında. İstediğiniz çalışmayı yapıp bilim üretemiyorsunuz. Biz de bu sebeple akademiyi sokağa taşımaya karar verdik. Sokak Akademisi, ‘Bilimsel üretiminin sınırları olmaz’ demenin bir çeşidi. Yani, bilimsel üretimi kısıtlayabileceğini zannedenler yanılıyor, sokakta da olsa bilimsel üretime hazırız.”dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız