Güncel

'İhraç edilen kamu emekçileri işlerine iade edilsin'

KESK, Adana, Antalya ve Manisa'da, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi talebiyle eylem yaptı.

14 Kasım 2020 Saat: 19:29
İhraç edilen kamu emekçileri işlerine iade edilsin
'İhraç edilen kamu emekçileri işlerine iade edilsin'

KESK, Adana, Antalya ve Manisa'da "OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu derhal lağvedilsin" talebiyle basın açıklamaları yaptı.

ADANA
Adana Atatürk Parkı'nda yapılan eyleme Adana KHK Platformu, HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, İHD, EMEP, CHP üyeleri katıldı. 

Basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fatma Sarıoğuz Güney, ihraç kararlarına karşı hiçbir başvuru yolunun olmamasının yarattığı hukuki krizin oyalama mekanizmasıyla aşılmaya çalışıldığını vurguladı.

OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'nun 4 yıl geçmesine rağmen birçok dosyayı karara bağlamadığına işaret eden Güney, "OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Hukuksuzca ihraç edilenler derhal görevlerine iade edilmelidir. Hukuken de aklanan Barış Akademisyenlerinin başvuruları kabul edilerek işlerine, kürsülerine, öğrencilerine dönmelerinin önü açılmalıdır. Kamuda işe alımda 'Güvenlik soruşturmaları' adı altında yaşanan keyfilik, ayrımcılık ve haksızlıklara son verilmelidir" diye konuştu.

ANTALYA
KESK Antalya Şubeler Platformu da aynı taleple Attalos Heykeli önünde eylem yaptı. KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun oyalama, cezalandırma mekanizmasına dönüştüğüne dikkat çekti.

MANİSA
KESK Manisa Şubeler Platformu, OHAL Komisyonunun lağvedilmesi ve KHK ile işlerinden edilen emekçilerin işlerine iade edilmesi talebiyle Manolya Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Manisa Şube Sekreteri Abdulkerim Uncu, "23 Ocak 2017 günü 685 sayılı OHAL KHK'sı ile iki yıllık süre içinde kamudan ihraç edilmiş yüz binlerce kamu emekçisinin ihraç başvurularını değerlendirmek ve karar altına almakla görevlendirilmiş komisyon aradan neredeyse 4 yıl geçmiş olmasına rağmen, hala 16.050 dosyayı karara bağlamamıştır. Karara bağladığı dosyaların %88,5'ini ise reddetmiştir" dedi.

İktidarın en temel insani hak ve özgürlükleri yok sayarken, en ufak bir vicdani sorumluluk duymadığını belirten Uncu, "Oysa eminiz ki, iktidar ve onun atadığı komisyon tüm bu yaşananların hesabını vicdanen olmasa da hukuken er ya da geç verecektir. Çünkü aileleriyle birlikte yüzbinlerce insanın anayasal haklarının ellerinden alınarak açlık ve sefalete mahkûm ettirilerek sisteme biat ettirilmeye çalışılması insanlık suçudur ve bunun hesabını vereceklerdir. KESK'liler dün olduğu gibi bugün de iktidar politikalarına biat etmeyecek, boyun eğmeyecektir" diye konuşarak her Cumartesi daha da çoğalarak Manolya Meydanı'nda buluşacaklarını belirtti.

Basın açıklamasında söz alan ihraç öğretmenlerden Hatice Kızıldağ ise "Haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz, KHK'lar gidecek biz kalacağız" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız