Güncel

İhraçlara Karşı 136’Incı Eylem: “Emeğimize ve ülkemizin kaynaklarına, doğasına sahip çıkacağız"

KESK İzmir Şubeler Platformu, ihraçlara karşı düzenlediği eylemleri 136. haftada da sürdürdü.

20 Şubat 2020 Saat: 12:52
İhraçlara Karşı 136’Incı Eylem: “Emeğimize ve ülkemizin kaynaklarına, doğasına sahip çıkacağız"
İhraçlara Karşı 136’Incı Eylem: “Emeğimize ve ülkemizin kaynaklarına, doğasına sahip çıkacağız"

İZMİR

Oturma eyleminde konuşan Kılıç, İzmir’de anadilde eğitim hakkını savundukları için 5’er ay ceza verilmesine tepki göstererek, 42 aydır yaşanan hukuksuzluğa dile getirdiklerini, savaş politikalarına karşı barış taleplerini dillendirmeye devam edeceklerini söyledi. 

KESK İzmir Şubeler Platformunun KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle başlattığı eylemlere 136. haftada da devam edildi.

Karşıyaka çarşıda bir araya gelen kamu emekçileri, basın açıklaması yaptı. “Birleşe birleşe kazanacağız”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” sloganları atan kitle adına açıklamayı KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu.

Kılıç, AKP tarafından kullandıkları çalışma ve vatandaşlık haklarına müdahale edildiğini belirterek, 42 aydır yaşanan hukuksuzluğu dile getirdiklerini söyledi.

İzmir’de laik, anadil ve eşit yurttaşlık hakkı talep ettikleri için 90 kişinin 5’er ay ceza verilmesine tepki gösteren Kılıç, verilen cezalarının hukuksal dayanağı olmadığını belirterek, “Gün gelecek bu gün bu hukuksal dayanağı olmayan tamamen siyasi olan bu kararı veren yargıçlar da yargı önünde yargılanacaklardır. Hukuk adına verilen bu siyasi kararın da insanlığın vicdanında kabul görmediğini belirtmek istiyoruz” dedi.

OHAL inceleme komisyonu üç buçuk yıldır dosyaları incelemediğini belirten Kılıç, OHAL Komisyonunun AKP’nin talimatlarını yerine getirdiğinin altını çizdi.

Kılıç, Osman Kavala’ya yaşatılan hukuksuzluklara da tepki göstererek, “Emeğimize ve ülkemizin kaynaklarına, doğasına, parkına sahip çıkacağız. İktidar güçlerinin ideolojik ve politik çıkarları doğrultusunda uzun süredir can simidi olarak sarıldıkları milliyetçilik, din ve mezhep istismarcılığı ve militarizm üstünden yürütülen kara propagandaya ve savaş politikalarına karşı barış talebinde ısrar etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız