Güncel

İhsan Hacıbektaşoğlu I Mücadeleyi ortaklaştırabileceğimiz adaylarla hareket edilmelidir

İstanbul Maltepe’de, toplumsal çalışmalar yürüten Maltepe Forum ile Maltepe’de yaşayan sanatçılar, yerel seçimler öncesindeki ‘aday belirleme’ sürecinde, Maltepe seçmenlerinin kendi adayını çıkarmak için birer destek bildirisi yayınladı.

3 Ocak 2024 Saat: 14:51
İhsan Hacıbektaşoğlu I Mücadeleyi ortaklaştırabileceğimiz adaylarla hareket edilmelidir
İhsan Hacıbektaşoğlu I Mücadeleyi ortaklaştırabileceğimiz adaylarla hareket edilmelidir

İHSAN HACIBEKTAŞOĞLU


Maltepe Forum’dan yapılan yazılı açıklamada, Maltepe ilçesinin, kendi Belediye Başkan adayını Maltepe’den çıkartabilecek niteliğe ve birikime sahip olduğu vurgulanarak, “Ağırlıklı eğilimi olarak diyoruz ki; yerelin sorunlarının, yerele rağmen çözülemeyeceğini biliyor, çözüm için yaklaşımımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” denildi. Çözüme 7 Madde! Çözüm yaklaşımlarına yer verilen 7 maddelik bildiride şunlar kaydedildi: “Yerel Seçimde Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadın olmalıdır ve yerelden belirlenmelidir.

Demokratik, katılımcı, şeffaf bir yönetim anlayışını belirleyen adaylarla yol alınmalıdır. Seçimden seçime ortaya çıkan ve seçimleri bir ikbal olarak gören değil, Maltepe’nin sorunlarının çözümünde geçmişten beri, her daim alanlarda aramızda olan, adaylarla ilerlenmelidir.

Kamu ve toplum yararına kentleşmeden yana, rant odaklı değil, sağlıklı yaşam çevreleri kurmayı hedefleyen kentsel dönüşümü(yenilemeyi) sağlayabilecek bilgi birikimine sahip, mücadeleyi ortaklaştırabileceğimiz adaylarla hareket edilmelidir.

Depreme ve Afetlere karşı dirençli bir Maltepe için çalışmalar yapabilecek alanında yetkin adaylar öne çıkmalıdır.  Doğaya uyumlu çözümleri önemseyen, yaşlıların, engelli bireylerin, çocukların, kadınların ve hayvanların özgürce, yaşayabileceği, bir aradalığı ve toplumsal dayanışmayı destekleyen bir yönetim anlayışına, örgütlemeye açık adaylar öne çıkmalıdır.

Sanatın yerel ve evrensel değerlerine, barıştırıcı ve birleştirici gücüne, ötekileştiren değil bir arada yaşama bilinci veren ayrıcalığına sahip çıkacak adaylar öncelenmelidir.” ‘Başka Bir Belediyecilik Mümkün!’

 “Taleplerimizin gözetilmediği ayrıca dışarıdan aday dayatması yapan herhangi bir kararı, sonuçlarının ne olacağına bakmadan; kabul etmeyeceğimizi beyan ederiz” denilen açıklamada, CHP’den Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı olan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent eski Şube Başkanı Mimar Esin Koymen’e destek verilerek, şu ifadeler kullanıldı: “Başka Bir Belediyecilik Mümkündür, diye yola çıkan, birikimli, toplumcu belediyeciliği önceleyen, kent sorunları dahil her alanda omuz omuza mücadele yürüttüğümüz Mimar Esin Köymen, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Maltepe Belediye Başkan Adayımızdır.” Sanatçıların Katkılarıyla Daha Yaşanabilir Maltepe!

Aynı zamanda başka bir açıklama da Maltepeli sanatçılardan geldi. ‘Sanat ve sanatçıların katkılarıyla daha yaşanabilir bir Maltepe için’ vurgusuyla yayınlanan sanatçılar bildirisinde ise şunlar kaydedildi:

 “Kent bilinciyle şehrimizi planlayıp, sokakları sadece geçilen değil yaşanan yerler haline getireceğine ve bu inançla belediyemizi yöneteceğini bildiğimiz arkadaşımız Esin Köymen’i Maltepe Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz. Sanatın iyileştirici, sağaltıcı özelliğini Maltepe’nin bütün mahalle ve sokaklarına, en ücra köşelerine yayacağına inandığımız Esin Köymen’i, Maltepe’mizin Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz.

 ‘Ayrıcalıklı Maltepeliler Yerine’ Sanatı üreten ve tüketen ‘ayrıcalıklı’ Maltepeliler yerine, mahallelerde yapacağı ‘Maltepe Sanat Evleri-Kütüphaneleri-Oyunevleri’ ile Maltepe’de yaşayan çocuk, genç, kadın her kesimin faydalanmasını sağlayacağına inandığımız dostumuz Mimar Esin Köymen’i Belediye Başkanımız olarak görmek istiyoruz. Yapacağı festival ve sanatsal-kültürel etkinliklerde; Maltepe halkını sadece ve sadece ‘tüketen’ ve belediyeyi de sadece ve sadece ‘para harcayan’ konumundan çıkarıp ‘üretim-tüketim-yeniden üretim’ sanat sarmalının içinde halkımızı geliştireceğine inandığımız Esin Köymen’i Maltepe Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz. ‘Uyuşturucu ve Mafya Batağı!’ Geleceksiz bırakılmış çocuk ve gençleri, kahve köşelerinde adeta ölümü bekleyen yaşlıları, çaresizce evlerinden hayatı izleyen kadınları, uyuşturucu ve mafya batağına batmış ‘delikanlıları’, ötekileşmiş ve ötekisi olan ‘üstün ırkçıları’, ‘Maltepe’de bir arada, mutlu umutlu başka bir hayat mümkün’ şiarıyla; resim, müzik, tiyatro, dans, edebiyat gibi sanat atölyeleriyle bir araya getireceğine inandığımız arkadaşımız Mimar Esin Köymen’i Maltepe Belediye Başkanımız olarak görmek istiyoruz. ‘Ötekileştiren Değil...' Maltepe’de yaşayan sanatçılar olarak; sanatın yerel ve evrensel değerlerine, barıştırıcı ve birleştirici gücüne, ötekileştiren değil bir arada yaşama bilinci veren ayrıcalığına sahip çıkacağına inandığımız Esin Köymen arkadaşımızı, Maltepe Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız