Güncel

İkizdere, Eskenci vadisinde direniş sürüyor I Taşocaklarını durdurun

İkizdere Eskenci Vadisinde Cengiz Holdingin taşocağı çalışmaları sürerken, İkizdere, Gürdere halkının direnişi de 131. gününde devam ediyor.

29 Ağustos 2021 Saat: 16:13
İkizdere, Eskenci vadisinde direniş sürüyor I Taşocaklarını durdurun
İkizdere, Eskenci vadisinde direniş sürüyor I Taşocaklarını durdurun

Türker Demirci


Direnişiler, ormanın, vadinin, suların ve çevrenin tahribi ve  güzelliklerin yok olmasına neden olan taşocağı çalışmasının durdurulmasını istiyorlar.

Bugün ise çevre örgütleri bir kez daha taşocaklarının durdurulması için çağrıda bulunmak amacıyla İkizdere direnişçilerinin yanındaydı.

İkizdere Dernekler Federasyonu, Yaşam Ve Dayanışma Yolcuları, Doğanın Çocukları, Kazdağları İstanbul Dayanışması, Karınca Gurubundan Bireyler, Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Senoz Vadisi Koruma Platformu, Gürdere köyü  ve ikizdere’de bir gurup çevre gönüllüsü, İkizdere Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yaparak taşocaklarının  derhal durdurulması ve kapatılmasını istediler.

Çevre örgütleri, doğanın tahrip edilmesini kınarken, katılımcılar tarafından da sık sık sloganlarla desteklendiler.

Basın açıklaması sonrası orman içersinden taşocağının durdurulmasını istemek amacıyla çalışma alnına  girmeye çalışan çevreciler, jandarma tarafından engellendiler. Yoğun tartışmaların ardından engellenen çevre direnişçileri bu kez, giriş kapısından girmek  için mücadele verdiler. Ancak, güvenlik tarafından  yine engellendiler.

Çevre örgütlerinin alanda direnişleri sürüyor.

Fotoğraflar: Direnişçiler

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.


İKİZDERE HALKI;
Uzun zamandır ülkemiz üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Felaketlerden kurtulamıyoruz. Memleketimizin her yanı yangın ve sel felaketleri ile sarsılıyor. Doğaya karşı insanın verdiği zarar, misli ile geri geliyor ve hepimiz biliyor ki bu savaşın kazananı mutlaka doğa olacaktır.
İkizderemiz de bu doğa tahribatından fazlasıyla nasibini alıyor. Yıllardır yapılan HES projeleri ile derelerimiz ormanlarımız katlediliyor. HES projelerine karşı çıkan ve bu projelerin İkizderemize vereceği zararları konusunda uyaran hemşerilerimizin söylediği her musibetle karşı karşıya kaldık,kalmaya devam edeceğiz. Vadilerimizin tahribatı HES projeleri ile kalmayıp bu sefer de TAŞ OCAĞI saldırıları ile devam ediyor. Kapse/Şimşirli taş ocağına karşı çıkmamamızdan cesaret alan doğa katilleri bu sefer de Cevizlik/ Gürdere de devasa bir taş ocağına başladılar. Ağaç katliamları derelerimizin yok edilmesi ile ekosistem tamamen geri dönülmez biçimde yok edilmektedir.
İkizdereli kardeşlerim;
Eşsiz vadileri ormanları dereleri ile kusursuz bir doğaya sahip olan İkizdere yok ediliyor. Kapse / Şimşirli ile başlanan ve Eskencidere vadisin de başlayan taş ocağı ile büyütülen taş ocaklarını durduramazsak bu ateş hepimizi yakacak.
Bugün Gürdere köyünün başına gelen felaket yarın Taş ocağı merkezine dönecek olan İkizderenin bütün vadileri yaşam alanlarını tarumar edilerek devam edecektir.
Geçmişimize sahip çıkalım. Bize atalarımızdan miras kalan ormanlarımızı derelerimiz bir avuç talancıya yok ettirmeyelim.
Bu doğa içinde yaşayanlarla birlikte bir bütündür. Ayısından kokoviçisına kadar bütün canlıların yaşam alanlarıdır.
Doğa bir gün, mutlaka bu uyarılarımız da haklı olduğumuzu hepimize gösterecektir.Ne yazık ki o zaman haklı olmamızın hiç bir anlamı olmayacaktır. Çünkü çok geç kalınmış olacaktır.
Değerli dostlar;
Doğa bizi haklı çıkarmadan bu yok edişi, şu an, şimdi durdurmak zorundayız.
Hiçbir siyasal farklılık gözetmeden sadece İkizdere korumak adına tek ama, tek amacımız bu talanı durdurmak olsun.
Hep beraber tek yumruk olursak bu yıkımları ortadan kaldırabiliriz.

İKİZDERE HALKIMIZ, VADİNE ORMANINA SAHİP ÇIK!
KAPSE/KOMES TAŞ OCAĞI KAPATILSIN!
ESKENCİ VADİSİNDE Kİ TAŞ OCAĞI YAPIMI DURDURULSUN!

İDEF
(İkizdere Dernekler Federasyonu)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız