Güncel

İkizdere'de halk taş ocağı yolunu kesti

İkizdere'de Cengiz İnşaat tarafından yapımı devam eden taş ocağına tepki gösteren halk, ocaktan hafriyat taşıyan kamyonların önüne keserek oturma eylemi yaptı.

13 Haziran 2022 Saat: 06:39
İkizderede halk taş ocağı yolunu kesti
İkizdere'de halk taş ocağı yolunu kesti

İkizdere Çevre Derneği, İkizdere'de Cengiz İnşaat tarafından yapımı devam eden taş ocağına karşı ilçe merkezinde basın açıklaması düzenledi. "İkizdere direniyor" pankartı açılan eyleme İstanbul ve Rize'den ekolojistlerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan İkizdere Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Halit Yılmaz, dünyanın sayılı vadilerinden olan İkizdere Vadisi'nin 1 yıl içinde yağmalanıp, yok edildiğini söyledi. Dünyada iklim krizine karşı önlemler alınırken İkizdere'de ormanların yok edilmesine tepki gösteren Yılmaz, "Doğayı katletmekle kalınmıyor, köylülerin yaşam alanları da yok ediliyor. Acil kamulaştırmayla çay bahçeleri taş ocağının yolları haline getirildi. Yüzyıllardır deli bal alanı olarak bilinen Eskencidere Vadisi artık yüzlerce iş makinasının hoyratça parçaladığı inşaat alanına çevriliyor" dedi.

'DEFOLUP GİDİN'
İktidarların geçici halkın kalıcı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu taş ocağı ile hilkat garibesi haline getirilen Eskencidere Vadisi doğa katliamının bir simgesi olarak tarihe geçecektir. Buna seyirci kalanlar, bu ekosistemin talan edilmesini destekleyenler bu kara lekeyi ömürleri boyunca taşıyacaktır. Taş ocağını durdurun, bu talana ve kırıma son verin. Yok ettiğiniz her ağaç, her canlı geleceğimiz olan çocuklarımızındır. Bütün kötülüklerinizle, iş makinalarınızla İkizdere'den defolun" diye konuştu.

TAŞ OCAĞI YOLUNDA OTURMA EYLEMİ
İlçe merkezinde yapılan basın açıklamasının ardından kitle, taş ocağı yapılan bölgeye giderek hafriyat taşıyan kamyonların önünü kesti. 2 saate yakın burada oturma eylemi yapan halk kamyonların alana giriş çıkışını engelledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız