Güncel

İkizdere'de taş ocağını destekleyen kurumlara tepki: Yaşamı birlikte savunalım

İkizdere'de yapılmak istenen taş ocağı projesinin savunan ve direnişi terörize etmeye çalışan başta Rize Barosu olmak üzere Rize'de faaliyet yürüten 11 meslek örgütünün açıklamasına İDEF ve ZMO tepki gösterdi.

12 Mayıs 2021 Saat: 08:42
İkizderede taş ocağını destekleyen kurumlara tepki: Yaşamı birlikte savunalım
İkizdere'de taş ocağını destekleyen kurumlara tepki: Yaşamı birlikte savunalım

RİZE

Yaşam alanlarını savunma ve birlikte dayanışma çağrısı yapılan açıklamada TMMOB ZMO, "Rize Şube Başkanlığının açıklaması Odamızı bağlamaz, disiplin sürecini başlatacağız" dedi. 

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Cengiz Holding'in taş ocağı projesine karşı; suyunu, toprağını, ormanını savunan İkizdere köylülerinin direnişi sürüyor. Jandarma saldırısı ve engellemelerle direniş kırılamayınca antiprogagandayla dayanışma engellenmeye çalışıyor. 

Aralarında Baro'nun da bulunduğu Rize'de faaliyet gösteren 11 meslek örgütü dün bir bildiri yayınlamış; direnişi karalamıştı. Bildiride taş ocağının bölgeyi kalkındıracağı iddia edilmiş ve direnişin sonlanmasını istemişti. 

Bildiriye tepki gösteren İkizdere Dernekleri Federasyonu (İDEF) ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, direnişi sürdüren İkizdere köylüleriyle dayanışma çağrısı yaptı. 

İDEF: YAŞAM ALANLARINI BİRLİKTE SAVUNALIM
İkizdere köylülerinin yaşam alanlarını savunmak için başlattığı direnişi baltalamak ve dayanışmayı engellemek için karalanmaya çalışıldığı vurgulayan İDEF, açıklamasında taş ocağını destekleyen demokratik kitle örgütlerinin açıklamasıyla ilgili şu ifadelere yer verdi: "Bizler bu açıklamanın bölgede yapılmak istenen Taş ocağı konusunda yeterli bilgi sahibi olunmamasına bağlamak istiyoruz. Açıklamayı yapan STK'ların İkizdere, Eşkencidere vadisine davet ediyoruz. Henüz  taş ocağı yol yapımındayken bile, taş ocağı firmasının iş makinelerinin ağaçlara, dereye ve doğal hayata verdiği zararı yerinde tespit etmelerini istiyoruz. Yatırıma hiçbir şekilde karşı olmayan İkizdereli köylülerimizin, doğasına ve yaşama alanlarını birlikte savunalım ve yapılan yanlışlıkları beraber anlatalım."

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası "ZMO Genel Merkezi ve ZMO örgütlülüğü doğası, yaşam alanı, yaşam hakkı için direnen Rize İkizdere Köylüsünün yanındadır" başlıklı bir açıklama yaptı. 

ZMO: RİZE ŞUBESİ HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATILACAKTIR
ZMO Rize Şube Başkanlığı'nın görüşünün Oda örgütünü bağlamadığı vurgulanan açıklamada, "Oda'mız, Anayasanın 135. maddesi gereği kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür. STK değil, kamu yararını gözeten ve bu doğrultuda çalışan bir demokratik kitle örgütüdür. İmza metninin içeriğindeki haksız suçlamaları ve çirkin ithamları kabul etmiyor, imzacı kuruluşları kara bir leke olarak tarihe not düşüyoruz. ZMO Rize Şube Başkanlığı hakkında gerekli disiplin sürecinin işletileceğinin bilinmesini istiyoruz. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi ve ZMO örgütlülüğü doğası, yaşam alanı, yaşam hakkı için direnen Rize İkizdere Köylüsünün yanındadır" denildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız