Güncel

İkizdere'den çağrı: Canımız pahasına mücadele edeceğiz

İkizdere'de taş ocağı projesine karşı direniş sürüyor. Köylüler dayanışma ziyaretine gelenlere, tahrip edilen alanları gösterdi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve İDEF Başkan Yardımcısı Yılmaz çağrılar yaptı.

5 Mayıs 2021 Saat: 13:32
İkizdereden çağrı: Canımız pahasına mücadele edeceğiz
İkizdere'den çağrı: Canımız pahasına mücadele edeceğiz

Bir Tahsin Tarhan ve Asuman Fazlıoğlu dahil 6 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava görseli olabilir

Cengiz İnşaat'ın kar hırsı için yapılması planlanan taş ocağı projesine karşı İkizdere köylülerinin direnişi sürüyor. Sabahın erken saatlerinde nöbet alanında yerini alan köylülerle dayanışma ziyaretleri de devam ediyor. Bu sabah CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan vadiyi ziyaret etti ve tahribatları inceledi. Tarhan taşocağı çalışmalarını doğa katliamı olarak nitelendirip durdurulması çağrısında bulundu.

Köylüler, dayanışma ziyaretinde bulunanlara tahrip edilen alanları gösterdi. 

Bir Musa Yılmaz ve Asuman Fazlıoğlu, oturan insanlar, ağaç ve açık hava görseli olabilir

'TAŞ OCAĞINI CANIMIZ PAHASINA DURDURACAĞIZ'

İkizdere Dernekler Federasyonu (İDEF) Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, direniş alanına seslendi ve dayanışma çağrısı yaptı. Yılmaz, "Şu anda karşıda taş ocağını görmekteyiz. Gördüğünüz gibi burada bir doğa katliamı yaşanmaktadır. Bu taş ocağı gerçekten çok küçük bir taş ocağı. Gürdere ve Cevizlik arasında düşünülen Cevizlik Taş Ocağı'nın 50'de biri ve verdiği tahribatı görüyorsunuz. 

Mücadelemiz mutlak surette sürecek. Bu taş ocağını durdurmak için canımız pahasına mücadele edeceğiz, yeter ki bizlere destek olun, kucak açın, sahip çıkın."

Açıklama yok.

Direnişi sürdüren İkizdereliler, asla vazgeçmeyeceklerini, doğanın, ağaçların, suyun, derelerin ve toprağın tahrip edilmesine ve yok edilmesini asla kabul etmeyeceklerini ifade ederek,  direnişe devam edeceklerini ifade ediyorlar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız