Güncel

İkizköylü kadınlar: Yaşam alanlarımız, ağaçlarımız ve tüm canlılar için direniyoruz

İkizköy köylülerinin ağaç kıyımına karşı başlattığı direniş sürüyor. Köylü kadınlar yaşam alanları için temiz ve ormanda yaşayan tüm canlılar için direndiklerini kaydetti.

19 Temmuz 2021 Saat: 08:48
İkizköylü kadınlar: Yaşam alanlarımız, ağaçlarımız ve tüm canlılar için direniyoruz
İkizköylü kadınlar: Yaşam alanlarımız, ağaçlarımız ve tüm canlılar için direniyoruz

Akbelen Ormanı’nda ağaç katliamına karşı İkizköy köylülerinini direnişi sürüyor. Yaşam alanları için mücadeleden vazgeçmeyeceğini kaydeden köylüler dayanışma çağrısı yaptı. 

Milas Orman Genel Müdürlüğü'nün 15 Temmuz'da Akbelen Ormanı'nda kesim  yapacağı iddiası üzerine suç duyurusunda bulanan köylülerin başlattığı nöbet devam ediyor. 

KÖYLÜ KADINLAR: YAŞAM ALANLARIMIZ İÇİN DİRENİYORUZ
ETHA’ya konuşan köylü kadınlar, "Çamlığımızı, yaşam alanımızı, doğamızı, orman katliamlarına vermek istemiyoruz" dedi. Yaşam alanları için mücadele yürüttüklerini kaydeden köylü kadınlar; temiz hava istedikleri için direndiklerini söyledi.

Kamuoyuna dayanışma çağrısı yapan köylü kadınlar, "Vicdanı olanlar bize yardıma geldi. Orman katliamı neden. Bir tane ağaç dikebiliyor muyuz? Bir zeytin ağacı 10 sene de anca bir zeytin veriyor. Niye ağaçlarımız kesiliyor bizi niye göçe zorluyorlar. Yeter ki topraklarımız kalsın, ağaçlarımız kalsın. Bu ormanımızda ne canlılar var yılanımız, akrebimiz, tavşanımız, kaplumbağamız, domuzumuz, kuşumuz. Kuşumuz dönüyor dolaşıyor da camlara geliyor. Bir tane canlı yaratabiliyor muyuz biz? Canlıları yok etmeyelim, canlılara, ağaçlarımıza sahip çıkalım."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız